Slepice na kari

Suroviny

1 slepice
2 lžíce kari
2-3 lžíce hladké mouky
olej
150-200 g zeleného hrášku (mrazený alebo konzerva)
mléko podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zo sliepky uvaríme klasickým spôsobom polievku.

  2. Sliepku vyberieme, mäso oberieme.

  3. Na oleji opražíme múku na svetlú zápražku, pridáme kari, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania rozvaríme na stredně hustú omáčku.

  4. Osolíme, vložíme hrášok a obrané mäso, premiešame a prehrejeme. Podávame s cestovinami alebo ryžou.

Komentáře k receptu Slepice na kari

Tématické fráze: vařená slepice recepty z vařené slepice slepice-recepty vaření slepice co z vařené slepice vařená slepice recepty maso ze slepice připrava na kari omacku vařená slepice-recept co udělat z vařené slepice varena slepice recept slepice na maso připrava vařene slepice vařené slepice podle jany bouškové slepice varena recept z vařené slepice vařená slepice s lilkem teleci kyta na parice co uvařit z vařené slepice vařené maso ze slepice