Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,13 g |
Tuky | 68,41 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 656 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace : Kluci v akci - Vídeňská II
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 6. 2012 11:35
14. 6. 2012 11:24
14. 6. 2012 09:29
14. 6. 2012 07:49
14. 6. 2012 05:01
13. 6. 2012 21:29
13. 6. 2012 20:44
13. 6. 2012 20:40
13. 6. 2012 20:00
13. 6. 2012 19:59
13. 6. 2012 19:53
13. 6. 2012 19:42
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
13. 6. 2012 19:27
Všem vám děkuju za milé komenáře
13. 6. 2012 19:11
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.
13. 6. 2012 19:01
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 1 hodinou
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 3 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 4 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 21 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 30 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 36 minutami
Lososová frittata
Moanka uvařila před 59 minutami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Moanka uvařila před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
Lucie4 uvařila před 2 hodinami
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 6 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 10 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pomazánky jsou vděčné jídlo. Existuje jich nepřeberné množství. Přesvědčte se sami
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: tvarohová pomazánka kluci v akci pomazánka z ančoviček ančovičky recept vajíčková pomazánka kluci v akci liptavska pomazanka ančovičky pomazánka recept na liptovskou pomazánku ančovičky recepty pomazánka liptauer recepty z ančoviček pomazánky z ančoviček kluci v akci tvarohová pomazánka liptavská pomazánka recept liptovskapomazanka pomazanka z tvarohu pomazánka s fenyklem pomazankaliptovska pomazánka ančovičky pomazánka s ančovičky liptonská pomazánka
Suroviny: tvaroh plnotučný, máslo, okurky sterilované, kapary, ančovičky v oleji, hořčice plnotučná, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl, pažitka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
24 názorů