

Bramborovo-ančovičková pomázánka s vejci
Suroviny
- 2 větší uvařené brambory
- 4 vejce - uvařená natvrdo
- 1 krabička ančoviček nebo 1 a 1/2 PL sardelové pasty
- 1/2 polévkové lžíce hořčice - kremžské nebo dijonské
- sůl
- pepř
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 1 větší sladkokyselá okurka nebo nasekané malé kapary
- špetka kari koření
- 1 polévková lžíce změklého másla
- 1 malá krabička Majolky® nebo 1 malý jogurt ochucený solí a pepřem
- petrželka
- rajčátka cherry
- ředkvičky na ozdobu
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory a vejce natvrdo uvařená, necháme vychladnout. Brambory i vejce oloupeme a nahrubo nastrouháme. Sladkokyselou okurku pokrájíme na malé kostičky.
Přidáme měkký tvaroh, změklé máslo, nasekané ančovičky (nebo sardelovou pastu), hořčici, koření, sůl, pepř a vmícháme jednu malou majolku nebo ochucený jogurt.
Vše zamícháme a dáme do chladu. Zdobíme rajčátkem, ředkvičkou a petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Pomazánka je moc chutná, také třeba jen s tvarohem, okurkou a uzeninou, zase v jiné kombinaci. Je velmi sytá. Podáváme ji buď s opečenou bagetkou, aneb s jakýmkoliv pečivem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborovo-ančovičková pomázánka s vejci
-
ta by mi moc chutnala
-
Nadja: díky moc
-
Myško, nepatří náhodou ta alternativa kapar k okurce místo k tvarohu?
"1 vanička měkkého odtučněného tvarohu /nebo nasekané kapary /"
a v surovinách Ti chybí brambory.
miluji sardelové pomazánky, i když se mi nikdy nepovede taková jako je kupovaná.
Chlebíčky máš moc pěkné, jen se zakousnout.+3.
-
Děkuji Dančo, moc nám chutnala
-
S těmi ančovičkami to musí být
. Miluju lehce pikantní chutě