Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem sádlo nepromíchávala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 8. 2022 13:25
Já škvaříl sádlo v PM cca 6,5 hodiny. Na Low 2 hod, pak 2 hod HIGHT a 2,5 hod na LOW. Ke konci jsem už promÍchával. Slil jsem sádlo, přepnul na HIGHT a už zlaté škvarky michal, až na skus byly křupavé. Vřele doporučuji zkusit to znovu a zhruba se držet receptu. Měl jsem 1,5 kg sýr.sádla......... Aksubab
8. 2. 2021 01:07
Tak to je mi opravdu líto,ale chápu tojá fáákt nemám problém,ale asi máme každý jinou představun škoda.ale i to se někdy stanne,hlavně.že jste vyzkoušela no holt se nepovedlo,ale to tak někdy je!!!Každý máme představy a ony nejsou to coo bychom očekávaly,ale zase nic se neděje,vyzkoušela jsi a už víš,že to dělat nebudeš,tak to je!!
8. 2. 2021 00:59
Simona Skolakova: ani nevíte jak jsem se těšila ze nebudu muset u toho stat a ted bohuzel musim vubec nevadi ted vim ze uz ho delat v pomalaci nebudu.Kdyz se vám vede to je super hlavni je ze jsem zkusila
8. 2. 2021 00:49
Hatty Hopkins: tak to je mi líto,já jsem spokojená no pravda dávám na ten druhá stupeň,ale nemohu říciže bych byla zklamaná,občas juknu to ano,pak sliju sádlo a nechámm stále praxcovat,ale to by jste dělal i v kastrolu,ale tady je výhoda,že se nic nespálíZa mne už jinak sádlo nedělám mne to vyhovuje,jen to chce vychytat
8. 2. 2021 00:05
Dobrý den právě teď dělám skvarky a uz se dela skoro 8 hodin v pomalaci na vysoké teplotě a porad nic tak me nezbylo ho dat do kastrolu a dodělat ho v nim.Takze za me ho budu delat v kastrolu ale snaha byla
10. 1. 2020 00:08
sonajara: no ráda odpovím,ale ve frajerovi jak já říkám Ph jsem dala na 2,stupeň a dala jsem nakrájené sádlo,malinko vody snad lžíci a pak nechala makat hrnec- frajera,musím říci,že jsem byla spokojená žádné hlídání,nic se nepřipalovalo,za mne spokojenosttakže vlastně vše podle Danči a vyšlo to,super receptík na který nedám dopustit,neboj se toho a jdi do toho
9. 1. 2020 22:43
sonajara: Pomalý hrnec má dva teplotní stupně - Low - pokrm se "pomalí" při teplotě přibližně 90 st. C (= I. stupeň) a - High - pokrm se "pomalí" při teplotě cca 120 st. C. (= II. stupeň) No při teplotě 90 st. C by se sádlo asi těžko vyškvařilo, takže se musí použít stupeň High, a jak píše autorka receptu, trvá to šest hodin. Autorka v receptu II. stupeň (High) zmiňuje.
9. 1. 2020 21:02
sonajara: odpoviem, aj keď som nebola oslovená. Recept hore je predsa o škvarení sádla v pomalom hrnci...
9. 1. 2020 20:16
Simona Skolakova: Dobrý večer měla bych dotaz na kolik stupňů škvaříte sádlo v pomalém hrnci a na kolik stupňů. Chtěla bych taky vyzkoušet . Děkuji ????
9. 1. 2020 20:12
Simona Skolakova:
28. 5. 2019 08:22
milda44: věřte, ze to jde!
27. 5. 2019 21:50
Škvarky v pomalém hrnci nejdou-škvařit se má při teplotě 120°až 140°C chuťově vynikající. Pod 100°je to mdlé no není to ono.
23. 3. 2016 09:29
Zdravím všechny a přeji pěkný předvelikonoční den. Včera k večeru mi přivezli PH, hned jsem ho vymyl, "vypálil", znovu umyl a první, co jsem udělal, založil jsem na hovězí vývar. Neznalý správného postupu, jsem dal krásné žebro, morkovou kost, osolil a dal "táhnout". Jistě si umíte představit moji další činnost. To víte, že jsem odbíhal od Tv kontrolovat, co se to vlastně v tom hrnci děje. Když jsem zjistil, že se neděje nic moc, tak jsem se zklidnil, že to opravdu z hrnce neuteče. Jaké bylo moje překvapení, když jsem ráno vstal a šel zkontrolovat vývar. Po ochutnání jsem se nacházel v nebi. Po dalším studiu na internetu jsem zjistil, že veškeré ingredience se do hrnce vkládají hned na začátku vaření. Vyndal jsem morkovou kost i žebro, do hrnce jsem dodal zeleninu, okrájené a nakrájené masíčko a dal znovu dodělat. Jsem z pomalého hrnce úplně nadšený. A zkusím také vyškvařit to sádlo. Věřím, že využiji vašich zkušeností, a že se to povede stejně, jako můj vývar.
4. 2. 2016 21:17
Po delším váhání a čtení recenzí a zkušeností jsem si hrnec koupila a jako první akci v něm uškvařila sádlo. Výsledek mě velice mile překvapil. Sádlo chuťově naprosto luxusní, škvarky jsem trochu doškvařila na pánvičce, ale jen se rozsýpaly.No každopádně bezva nápad, výsledek skvost. Děkuji za inspiraci
25. 1. 2016 13:17
Zdravím,já zkoušela včera a nevím kde se stala chyba,ale po 9 hodinách škvarky byly pořád docela bledé a bez kůrčičky... Slila jsem sádlo a škvarky dodělala na plotně za pár minut,pustily ještě celkem dost sádla.Zapnuto bylo na high,množství 1,5kg a vodu jsem nedávala. Mám Crock Pot Sauté 4,7 litru. Nevíte někdo kde by mohl být problém? Tato metoda se mi líbí,protože není sádlo cítit po celém bytě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 42 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si doma vyškvařit sádlo a na co se hodí. Uplatnění najde nejen v kuchyni
Slezské stryky: Nasucho opečené placky jsou suverénně nejlevnějším pokrmem z brambor. Na přípravu stačí jen 2 ingredience
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Další recepty
Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
44 názorů