Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ

jitule Kuchařka: jitule

Zavařeniny 27 názorů

Suroviny

nepřezrálé třešně zbavené šťopek
1 l vody
30 dkg cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Třešně zbavíme šťopek a propláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat.

  2. Nálev: na 1l vody dáme 30dkg cukru a svaříme. Třešně zalijeme horkým nálevem a zavaříme.

  3. Zavařování: Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ JE POUZE PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT!!!

  4. Troubu nastavíme na 250°C. Na dno plechu dáme starou plenu nebo utěrku a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-3cm. Na plech dáváme skleničky a zavařujeme. Skleničky od Kunovjanky - na plech se jich vejde 8ks, zavařujeme je 8 minut na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Velké "klasické" sklenice - na plech se jich vejde 6ks a zavařujeme je 10 - 12 minut se zapnutým horkým vzduchem. Dle potřeby doléváme horkou vodu.

  5. Všechny zavařené sklenice potom obracím do druhého dne víčkem dolů.

Poznámka

Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby budou napůl syrové. Do druhého dne dojdou a budou po otevření úúúúúúžasně křupavé.

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 212 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třešňový kompot + JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Klidně můžete takto zavařovat i se sklenicemi na omnia víčka, nemusí být jen šroubovací. Mám vyzkoušeno.

    Odpovědět

  • Ludmila Marková Čejková Ludmila Marková Čejková(neregistrovaný)

    Ahoju mě bude premiéra zavařování v troubě.MJám nový sporák a tak to jdu skusit.ve starém dobrém plynovém sporáku jsem zavařovala normálné ale tady ještě ne.Tak budu zvědavá,držte mi pěsti jinak to bude lítat z okna a to by byloí skoro na silnici.Tak se mějte lída čejda

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavla: nedávám do vyhřáté trouby, začínám od nuly, ale jelikož už vím, za kolik minut se mi trouba na danou teplotu zahřeje, o to déle si nastavím minutku. Už se mi totiž stalo, že mi sklenice v horké troubě rupla, ve studené a pozvolna zahřívané nikdy.
    Ale na horkovzduch nezavařuju, jen na oba ohřevy, ventilátoru je podle mne na toto škoda. Utěrku na dno dávám vždy a sklenice se nesmějí vzájemně dotýkat.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Moncik:Kompoty vždycky do vyhřáté trouby.:yes:

    Odpovědět

  • KIKI KIKI(neregistrovaný)

    Tááák...dnes premiéra při zavařování v troubě. Mám třešně - sklenice 3 kunovjanky a 2 sklenice 0,7. Jsem zvědavá jaké budou. Z těch menších mi tekl nálev, tak nevím jestli není vadna??? Nebo jsem moc nalila nálevu? Stalo se to někomu? Jsem začátečník. Jinak mám dalších 7 sklenic 0,7 - ale to jsem zavařila klasicky - dle rady tchýně :-) Tu troubu jsem ale chtěla zkusit.:yes: Tak se těším na další zavařeninky :-p:-p:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • venda venda(neregistrovaná)

    P.S.Sterilizace končí na 70 C.Pokud jsou potraviny tvrdší,jde už o vaření.Nutno odzkoušet a zvolit delší dobu.Hlavně to nepéct.Je nutné přizpůsobit teplotu zavařování jako v zavařovacím hrnci,jako by jsi to dělala ve vodě.Ahoj.Nehledej v tom problémy!Musíš hlavně měřit teplotu potraviny.Jde vlastně o pasterizaci,která se dělá u mléka,vína atd.

    Odpovědět

  • Václav Mašek Václav Mašek(neregistrovaný)

    Návodů je mnoho,ale žádný správný.Sklenice dejte klidně dnem vzhůru,podlijte 1 cm vody,horkovzdušku nastavte tak na 130 C,jednu sklenici nechte odšroubovanou(kterou nakonec víčkem zavřete)a zapíchněte do ní nějaký teploměr.Až teplota dosáhne 70-75 C,jste hotovi.Vyzkoušeno.Ahoj.Venda:-p

    Odpovědět

  • Božena Božena(neregistrovaná)

    Tak v pračce se zavařuje úplně nejlépe (ovšem ne v automatické), ale trouba je také dobrá. Každopádně to je rychlejší než v hrnci na vařiči - jsou malé.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    spagetka:To je svatá pravda. Víčka vždycky pořádně vysuším a moje tchýně je ještě každé vytírá vodkou nebo slivovicí, aby prý dobře chytla, ale to se mi zdá zbytečné. Loni poprvé za celé roky mi špatně chytla víčka u zavařeného leča, dvě sklenice, ale to poznám hned, když jsou dnem vzhůru do druhého dne.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Moncik:Já tedy vždycky troubu nechávám vyhřát a pak to tam dávám....

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    emkohacko:A nezapoměla jsi ty sklenice položit na tu utěrku s vodou??? To je velmi důležité. Mě tedy za celý roky co takhle zavařuji se nikdy nestalo, že by mi nějaká vybouchla...

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Alena: A to necháte troubu na těch 160 stupnu vyhřát nebo je tam dáte ihned?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    emkohacko (neregistrovaný/á) - sklenice se nesmějí dotýkat! Že nechytla víčka není vina receptu, prostě je chyba v tom, že mohla být špatně přitažená, i nakřivo o závit - to se stane ale každé kuchařce aspoň 1 za sezonu, to víčko mohlo být i poškozeno

    Odpovědět

  • emkohacko emkohacko(neregistrovaný)

    Tak jsem právě vyzkoušela, zavařovala jsem třešně na 160stupňů (tak je to v návodu trouby), program horkovzdušné "pečení". Měla jsem 20 skleniček od přesnídávek, jedna mi v troubě vybouchla:-O a další 2 víčka se nechytly, uvidíme zítra, jestli to bude konečný počet, zatím skleničky chladnou. :-?:-?:-?Byla chyba ve skleničkách nebo v délce zavařování:-?:-?:-? Dělala jsem podle návodu k mé troubě: Do předehřáté trouby na 160stupnů, dát dokud se ve sklenicích nezačnou dělat první stoupající bublinky (to trvalo 22minut) a po té zavařovat 10-15 minut. Já nechala jen 6minut, zdálo se mi to už celkově moc:-!

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Ahoj zavařuji v horkovzdušné troubě již nějaký rok,loni jsem dělala meruňky a moc se povedly,dávám 6 velkých sklenic na plech bez utěrky a vody,víčka klasická,nebo třeba i lahve s víčky od Majolky®,troubu zapnu na 160 stupńů a od doby kdy se ve sklenici objeví bublinka ,která stoupá stopuji 6 minut ,10 minut už jsou spíš takové blemclé,občas mi některá přetýká ,ale je sklenice je chytlá,dopopručuji neplnit moc plné,te´d se chystám na jablkové přesnídávky,držte palečky.

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zavarovani tresni jak zavařit třešně zavařování okurek v troubě zavařování třešní recept zavařujeme třešně zavařování broskví v troube zavařené třešně zaváření třešní recept na zavařování třešní třešně zavařování zavarovani dyne v troubě nálev na zavařování třešní zavařování třešně nálev na třešně zavařování v troubě na plechu recept na zavarene tresne zavařování s mikrovlnou troubou - meruňky jak dlouho se zavařují třešně nalev na zavaření třesni zavařování okurek v elektricke troubě

Zapomněl/a jsem heslo