Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 12. 2009 22:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 386 kJ / 809 kcal
Bílkoviny73,63 g
Tuky33,80 g
Vláknina23,63 g
Cholesterol 169 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,65 g
Sacharidy45,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K vinným knedlíčkům mě inspiroval nedostatek játrové zavářky a recept od Maris www.toprecepty.cz/recept/8605-kapustova-polevka-s-klobasovymi-knedlicky/evka-s-klobasovymi-knedlicky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Friko

10. 9. 2021 01:56

Ty knedlíčky z vinné klobásy, houby do vývaru a použité koření se mi teď náramně hodí jako obměna. Ve svém stavu pokročilé duševní ztuhlosti bych už na to sám bohužel nepřišel. Uvařím v sobotu a bod dávám rovnou, respektive všechny hvězdy. Díky moc! Jinak, ty komentáře jsou sice staré, ale máte moji podporu, z dvaceti deka hovězího se dají pohodlně udělat dva litry dobrého vývaru...

Eficka82

1. 10. 2015 11:45

Zbyl mi tu velmi silný hovězí vývar,tak jsem hledala co s ním-na zahrádce jsem sklidila mrkev,kedlubnu,celer a petržel,poslední cibulku jsem našla v ledničce,přihodila trochu mraženého hrášku a kukuřice,upatlala knedlíčky a polévka je bezkonkurenční,nudle dávám také rovnou do hrnce-většinou se mi nechce špinit ještě jeden kůli nudlím :-D bodík letí

Petra

5. 9. 2015 11:27

Z 200g masa na 2 litry vody nemůže být vývar silný... věřím že vám polévka chutná, ale silný vývar to určitě není :)

Eliza Eliza

27. 12. 2009 21:50

Děkuji za podnětné komentáře, s tím vařením nudlí zvlášť to sice neslyším poprvé, ale podle zvyku je házím rovnou do hotové polévky... Rozhodně zkusím i ten druhý způsob a už se těším :-p.

magdalenka magdalenka

27. 12. 2009 21:41

Ja varím ako sodovka. Nudle dávam na tanier pred konzumáciou polievky. Ak sú zavarené v polievke, polievka hustne a nudle sú státím "rozblemcané" po nejakej dobe. Nudle vyváram vo vode, knedlíčky v polievke - extra menšej nádobe, z nej si to potom odoberáme a "riedime" čistým vývarom na tanieri.
Elizko, krása!+

Sodovka Sodovka

27. 12. 2009 21:34

I já se přidávám k Jance. Nudle do polévky vždy vařím zvlášť. Polévka je čistá a neni moučná.:yes: Nudle uvařím, propláchnu vodou, nechám na sítku okapat a pak je dám do hlubokého talíře nebo nějaké mísy. Do polévky (vývaru) je přidávám až při konzumaci. Čistý vývar vydrží v lednici delší dobu a kdykoliv ho můžu zamrazit. I knedličky do polévky zavařuji zvlášť. Zavařuji je do vývaru, ale v jiném, menším kastrůlku. Do talíře si pak každý dá tolik knedlíčků a nudlí kolik chce. Například můj syn, má nudlí plný talíř a jen několik lžic vývaru. :-D Na vinné knedličky se chystám již delší dobu. Určitě je vyzkouším. Mám ráda hovězí vývar "řezaný" s kuřecím. S hovězím masem vařím i několik kousků kuřecího (křídýlka, hřbet).:-p Elizo, posílám bodík.:yes:

Eliza Eliza

27. 12. 2009 21:18

Drahu, musím přiznat, že chutnalo a moc... Moje díky patří Maris a jejímu nápadu s vinnými knedlíčky -viz- a také tvůrcům prastarého způsobu vaření nudlové polévky... ;-);-);-)
Děkuji vám za krásné komentáře a takovou spoustu bodů...:-8

drahulin drahulin

27. 12. 2009 19:25

Eli,tak to si tchán musel chrochtat.:-p:-p

Jenda1 Jenda1

27. 12. 2009 19:20

Eli, skvělý vývar:-p:-p:yes:. "Vinné" knedlíčky určitě vyzkouším. :-!:-)):yes::yes::-K +9

hafikov hafikov

27. 12. 2009 14:16

U nás polévky můžeme:yes:zkusíme.Dávám bodík:-K

pipre pipre

27. 12. 2009 11:08

Polívka vypadá báječně a já dávám velký bodík:yes:6.

yanull yanull

27. 12. 2009 10:49

Eli, také se mi jednou zdálo, že mám jater málo. A víš co jsem udělala? Přidala jsem tam malou játrovou paštiku a měla jsi vidět, jaké knedlíčky byly, někdy si zkrátka musí člověk u vaření poradit ;-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 12. 2009 10:43

yanull ty nudle zvlášť, ta polévka pak není kalná, je jako sklo. U nás mamka dávala nudle do polévky, ale já jsem se právě na tom Slovensku naučila vařit je zvlášť.;-)

Eliza Eliza

27. 12. 2009 10:36

Já vím, že se dává víc masa a i ten vývar je pak ještě silnější, ale ona je už takhle díky té zelenině a všemu tak hustá, že ji budu muset naředit...:-) Napsala jsem to tak, jak jsem dělala, ale asi to poupravím, díky...:-K
Děkuji za milé komentáře...:-K

spagetka spagetka

27. 12. 2009 09:56

:-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: silny zeleninovy vyvar silný kuřecí vývar silný hovězí vývar silný slepičí vývar zeleninový vývar s nudlemi kalná polévka fridátové nudle kuřecí vývar se zeleninou zeleninový vývar recept hovězí polévka s nudlemi kalna hovezi polevka silny kureci vyvar recept vývar s nudlemi kalná slepičí polévka kalná kuřecí polévka druhy hoveziho masa vaření nudli silná hovězí polévka dobrý zeleninový vývar nudlovy vyvar

Suroviny: maso hovězí, zavářka játrová, klobása vinná, mrkev, celer, petrželka kořenová, cibule, česnek, karotka baby, petrželka zelená, houby sušené, strouhanka, ořech muškátový, mouka polohrubá, nudle, cibulka zelená, majoránka

TopRecepty.cz

Silný vývar se zeleninou, nudlemi a dvěma druhy knedlíčků

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gZN3