Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci

bartomiska Kuchařka:

Doba přípravy: 4 hodiny PT4H00M 4-5 porcí Pomalý hrnec 4 názory

Přidat další fotografii
54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

kousek másla
větší cibule
celé kuře (slepice)
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
pepř
kostka masoxu
smetana
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle pěkně dozlatova osmažíme cibulku, přidáme na chvilku lžíci mleté papriky, zalijeme cca 1/4 l vody. Kuře opláchneme, rozčtvrtíme a nasolíme ze všech stran.

  2. Nádobu vložíme do podstavce, nalijeme cibulku s paprikou, přidáme kuře, rozdrobíme masox a opepříme.

  3. Zapneme na HIGH. Po 3,5 hodinách vyndáme čtvrtky kuřete, obereme, nakrájíme na kousky. Omáčku rozmixujeme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně.

  4. Přidáme kousky kuřete a ještě tak 1/2 hodiny necháme provařit. Dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Kuře (slepice) na paprice v pomalém hrnci

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo