Bavorské vdolky
Bavorské vdolky. Jídlo, které nás v dětství smiřovalo s existencí školních jídelen. Oblíbené napříč generacemi. Zkuste je připravit podle tohoto podrobného receptu i doma. Budou skvělé a daleko za sebou nechají vzpomínky na ty jídelnové.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 739 kJ / 2 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,82 g |
Tuky | 49,72 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 610 mg |
Sodík | 710 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 348,59 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vdolků jsem měla 25 a ze zbylého těsta jsem udělala pletence.
Video recept: https://youtu.be/mDMudEZ_YtU
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2023 11:53
Vdolky nám moc chutnaly, děkuji za recept
11. 2. 2023 19:21
17. 4. 2021 11:49
Vynikající recept Vdolky se při smažení krásně nafouknou a těsto přitom zůstane krásně pružné.
24. 2. 2021 16:36
Právě jsem je dodělala a jsou skvělé. S těstem se dobře pracuje, vdolečky jsou jemné a moc dobré.
20. 1. 2021 13:13
Výborný recept
6. 2. 2020 10:54
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 2 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 3 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 4 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 5 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 5 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 5 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 5 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké jsou nejznámější masopustní moučníky. Smažené koblihy i skvělé vdolky s povidly
Staročeské vdolky dostaly název podle pánve, v níž se dřív pekly. Víte, jak se správně dělají?
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky: Jsou neuvěřitelně vláčné, nadýchané jako peříčko a chutnají naprosto božsky
Další recepty
Tématické fráze: bavorský vdolek vdolky z hladké mouky bavorské vdolky bavorský vdolek recept vdolky recept recept na vdolky recept na bavorské vdolky dulek do vdolku bavorské vdolky video bavorské vdolečky top recept bavorské vdolečky s parádou vdolky bavorske vdolku recept bavorské vdolky z hladke mouky vdolky z robotu vdolky z robota bavorský dolek vdolky video recept vláčné recept na vdolky nejlepší recept na na bavorské vdolečky
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr krupice, mléko, máslo, vejce, sůl, rum, olej, povidla švestková, tvaroh, cukr vanilkový
Bavorské vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zxG
6 názorů