Hrníčkové knedlíky z hladké mouky

Lucasinka Kuchařka:

Přílohy 90 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

1,5 hrnku hladke mouky
1,5 hrnku mleka
Nyní v akci
1 vejce
Nyní v akci
4-5 platku toastoveho chleba (nebo jineho peciva)
spetka soli
lnene seminko nebo bylinky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku, mléko, špetku soli a vejce smícháme, přidáme pokrájený toastový chléb (nebo pečivo), přisypeme lněné semínko nebo drobné pokrájené bylinky a necháme chvíli stát.

  2. Mezitím si vymažeme hrníčky máslem, poté naplníme směsí do 3/4, dáme do velkého hrnce a přilijeme vodu, která by měla sahat do 1/3 hrnku.

  3. Vaříme 25-30 minut.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrníčkové knedlíky z hladké mouky

  • Tamara Tamara

    Tak ja dnes vyzkousim v Texasu, snad se povedou :-)

    Odpovědět

  • LenBed LenBed

    Zítra je zkusím ke Španělákům - Čína.:-)

    Odpovědět

  • dagi dagi

    Vyzkoušeno, jsou výborné, a jestli je chcete mít nadýchanější, dejte 2 žloutky a ze dvou bílků vyšlehejte sníh. Taky jsem je zkusila uvařit v mikrotenovém sáčku a nemají chybu.

    Odpovědět

  • Jane Jane

    Takze "woman's " vyzkousela Jsem dnes Vas recept!! A musim Rict Ze Jsem tomu sama neverila... Jak mile Jsem sundala knedliky Ze sporaku, sama Jsem se nestacila divit.. Jsou uzasne, povedli se mi napoprve opravdu to funguje... Moc Dekuji za recept, a dobrou chut.. Me ceka na stole Svickova

    Odpovědět

  • Paul Fanta Paul Fanta

    diky diky za recept ,prave jsem dodelal svickovou ze svickove a pokusim se o vase knedliky. Doufam ze nedopadnu jak knedlik:) United Kingdom

    Odpovědět

  • Marcela Marcela

    Dobrý den, hrníčkové knedlíky se mi prostě nedaří... Už jsem zkoušela hodně receptů a vždy je vařím minimálně hodinu a pořád jsou syrové. Držím se přesně receptu, vařím je přiklopené pokličkou a stejně to trvá tak dlouho. Nevíte, čím by to mohlo být? Co dělám špatně? :(

    Odpovědět

  • Martina Martina

    Dagmar: Na vanoce se budou servirovat v Sudanu pro 30 Italu a Srbu….doufam ze to zvladnu :-O

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar

    Už se těším jak si budu knedlíkovat na Kanárech. Děkuji za recept.:yes:

    Odpovědět

  • gabča gabča

    Pokusila jsem se také o
    knedliky z hlae mouky v Mexiku a byli všichni nadseni.Po navratu do Cech jsem je musil delat pro uspech znovu :-p

    Odpovědět

  • petule petule

    cauky..diky za super recept:-pdnes jsou ke gulasi v Aspachu(DE)..a hmmmm jednoduse BOMBA

    Odpovědět

  • Tereza Tereza

    Tak doufám, že se povedou... trochu jsem je obměnila, uděla jsem kvásek ze sušených kvasnic a přidala trochu semoliny.. Bude je dělat ke guláši na Novém Zélandu :)

    Odpovědět

  • Michellka Michellka

    Dneska jsou s gulasem ve Francouzske Guyane (Jizni Amerika):-p

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    maca: No nevim, ale ja si s hladkou moukou v klidu vystacim. A do bramboroveho knedliku nedavam ani vejce. Staci dat cornflour (kukuricny skrob) a pripadne trochu mletych lnenych seminek a jeste se mi nestalo, ze by se rozvarily, nedrzely nebo nebyly uzasny. Spis naopak si myslim, ze si Cesi hrubou, polohrubou, hladkou atd komplikuji zivot :-D

    Odpovědět

  • maca maca

    Teda jak ctu:-8 problem s moukou v celem svete,jo cesijsou machri:-D taky jsem bez hrube mouky a polohrube hotova,takovy bramborovy knedlik tu hrubou musi mit.Kazdy pul rok je,dim fomu a nakoupim si baliky :-)tyto knedlicky musim vyzkouset,snad se podari;-)lucembursko

    Odpovědět

  • Petr Petr

    Tak já to dnes taky prubnu, Rusko.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo