Darininy bodášky - pečené vdolky

Marta Kuchařka: Marta

Sladká jídla 16 názorů

Suroviny

20 g droždí
50 g cukru
350 ml mléka
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
sůl
citrónová kůra
1 žloutek
60 g másla
Na obalování:
100 g másla
1 strouhaný perník
100 g jemného krupicového cukru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, jedné lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru, kvásek a mléko s rozkvedlaným žloutkem a rozehřátým máslem.

  3. Zaděláme těsto a necháme kynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky a ještě je necháme chvíli na plechu kynout, pak je stlačíme a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Horké bodášky hodíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaném perníku smíchaném s cukrem.

Poznámka

Z uvedeného množství jsem měla 24 vdolků. Příště 2 lžíce mléka nahradím rumem :)

Zdroj: časopis Apetit (mírně poupraveno)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Darininy bodášky - pečené vdolky

  • PLÍŠKOVÁ BOŽENA PLÍŠKOVÁ BOŽENA(neregistrovaný)

    no výbornéééééééééééééééé:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • luxxxik luxxxik

    Včera upečeny a všechny snědeny.Výborné přidávám bodík +1 a doporučuji....:-p:yes:

    Odpovědět

  • vanda vanda(neregistrovaná)

    Ladun Š., doufám, žes to nepsala ty, protože ten pravopis je otřesný. ;-)

    Odpovědět

  • Lada Lada(neregistrovaná)

    Moc dobré celá rodinka se oblizovala, ale místo strouhaného perníku sem dala skořici..skvělí recept...:-)

    Odpovědět

  • Iveta5 Iveta5

    Tento recept vypadá skvěle a tak ho dnes vyzkouším.:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jaroušku, vítám tě mezi náma "babama"-no pár pravejch chlapů co umí perfektně vařit tady máme, tak si jim do party posílil počet a to je moc príma;-) Ať se ti tu líbí, jako nám všem a už se těšíme na tvoje nové recepty:yes:

    Odpovědět

  • Jaroslav Pisinger Jaroslav Pisinger

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Marcelo, jsem ráda, že si rodinka pochutnala ;-)

    Odpovědět

  • marcela marcela(neregistrovaná)

    Dík za dobrý recept rodinka si pochutnává,musí se ale pořádně nazdobit.

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Jani, z friťáku už by to bylo zase úplně něco jiného :-D, koblížky :-D. Já neporadím, friťák nemám, nerada smažím ;-), ale třeba by to šlo.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    no a vlastně,ještě,co myslíte holky,jsou takové krásně kulaté,ve friťáku by to nešlo?:-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Marti,ale ten mák by taky asi nebyl marný!Ladi,já se mrknu na ten perník,ale myslím,že zrovna v Albertu není,zeptám se,uvidíme.;-)

    Odpovědět

  • Marta Marta(autorka receptu)

    Jani, s perníkem to bylo výborné, ještě jako tip v Apetitu uvedli obalit je v máku, ale perník určitě seženeš. Ještě jsem se teď podívala a píšou, že se dají studené napařit a pak znovu obalit :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No,mrknu se,teď ale do trouby,peču tu jablečnou roládu od Terezky,tak jsem zvědavá,jak to budu rvát z toho papíru:-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, mrkni v Albertu, nebo v Kauflandu i v Penny ho mají.:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vdolky v troubě vdolky do trouby hrníčkové vdolky suché vdolky hrníčková kuchařka palačinky recepty-vdolky pečené rolády kynuté vdolky apetit recepty hrníčková kuchařka vdolky palačinky hrníčkový recept hrníčkový recept na palačinky vdolky-recept vdolky s makem hrníčkové palačinky nekynuté hrníčkové vdolky vdolky bez kynutí kynuté vdolky pečené bavorske vdolky videorecept pečené kynuté vdolky

Zapomněl/a jsem heslo