Tatarák Habunda
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 304 kJ / 1 507 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,91 g |
Tuky | 59,26 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 11,35 g |
Sacharidy | 35,58 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 1. 2022 19:18
habunda: když už jste teda připravil na 250 kg hov. tataráku a nepříjemně se tím neustále chlubíte, ( úplně Vás vidím, jak se plácáte po ramenou ), tak by jste měl vědět, že základ tataráku je Worcestrová omáčka a kapary A už vůbec se maso nerozmrazuje v pokojové teplotě, ale pomalu a v lednici! Tak se nad sebou zamyslete a přestaňte se plácat po ramenou. Máte se, totiž, hodně ještě co učit
10. 2. 2021 16:52
Dělala jsem dnes tatarák a s dovolením přidávám foto.
1. 12. 2020 15:35
Lenunka: Dobrý den, omlouvám se za zpožděnou odpověď. Na hnětač těsta od Tescomy (kterým mělním cibuli) jsem zvyklý již několk let. Možnmá se může zdát někomu směšné, že cibuli mělním takto, ale za těch cca 250 kg tataráku (co jsem udělal) mi bylo řečeno, že takto jemnou cibulku nikdy nikdo v tataráku neměl (a tím myslím i restaurace, které mají nějajé ty hvězdičky).... Takže mi nezáleží na tom, zda si ze mně pracovnice v Tescomě a jeden přispěvatel na tomto fóru dělají srandu. Jde mi pouze o to, abych Vám napsal recept, podle kterého uvaříte, popř se zeptáte, co je potřeba vylepšit...
2. 3. 2019 10:20
habunda: no upřímně se mi to udělátko taky zdálo trochu tupé, ale neměla jsem cestu do Tescomy, abych to omrkla na živo , ale né že by mě to nenapadlo v budoucnu realizovat
já, pokud chci krájet cibuli a nebrečet u toho jak u Angeliky, používám tohle:
https://fuf.cz/p/171854/tescoma-handy-643690-multi...
myšleno samozřejmě tu sestavu s noži, aby si to někdo špatně nevyložil
já, pokud chci krájet cibuli a nebrečet u toho jak u Angeliky, používám tohle:
https://fuf.cz/p/171854/tescoma-handy-643690-multi...
myšleno samozřejmě tu sestavu s noži, aby si to někdo špatně nevyložil
1. 3. 2019 22:44
casino: Zvažoval jsem, jak odpovědět.... Takže asi tak... Budu Vás považovat za osobu, která dělá tatarák klasickým způsobem (tedy škrábe maso nožem a není problém naškrábat 5 kg masa během chvíle a kilo cibule nakrájet na velmi drobno, aniž by Vám ukápla slza...) a když mu někdo řekne o mlýnku na maso, tak ho pošle do spodní části zad a řekne mu, že mletí považuje za věc, která mu vhání slzy do očí, protože se jedná o něco "NOVÉHO"... (pokud opravdu vaříte, tak je každé zjednodušení a zrychlení receptu přínos pro vaření). Pro Vás je to spíše k smíchu, tak asi jako pro mě to, když napíšete slovo per"z"onál a nejste ani schopen si ověřit, jak se toto slovo vlastně píše... Asi příště "konkrétně" pro Vás zveřejním jednodušší recepty jako - jak vysušit rohlík nebo zalít sáček s čajem..., ale je mi jasné, že i k těmto receptům by jste byl kritický a "splul" by jste mě za to, že třeba rohlík není správně položen nebo voda na čaj je moc a nebo málo horká.... Na Vás prostě platí pořekadlo "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde"...
1. 3. 2019 22:28
Dajda: Bohužel, u vajec nemám žádný recept, jak vyzkoušet, zda tam ten "sajrajt" není...
1. 3. 2019 22:18
" Cibuli (asi 150 - 200 g - dáme na cca 60 minut do mrazáku, aby při krájení nepouštěla tolik silice), nakrájíme na jemno a ještě překrájíme (použil jsem ruční ocelový hnětač na těsto a práce s cibulí je o polovinu kratší)."
Říká se, že lenost je otec pokroku, ale nevím, zda si autor nedělá prču...
Na vídeu se mi to udělátko zrovínka pro krájení cibule nezdálo moc vhodné https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j2...
I zaběhl jsem do Tescomy hodit oko na ten zázrak
Břity jsou TUPÉ jako pata
No a prodavačky se mohly umlátit smíchy při zmínce, že někteří zoufalci tím údajně mordují cibuli. Slzy jim hrnuly proudem a prý že kasr je proti té cibulové silici asi pouhá selanka
Říká se, že lenost je otec pokroku, ale nevím, zda si autor nedělá prču...
Na vídeu se mi to udělátko zrovínka pro krájení cibule nezdálo moc vhodné https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=j2...
I zaběhl jsem do Tescomy hodit oko na ten zázrak
Břity jsou TUPÉ jako pata
No a prodavačky se mohly umlátit smíchy při zmínce, že někteří zoufalci tím údajně mordují cibuli. Slzy jim hrnuly proudem a prý že kasr je proti té cibulové silici asi pouhá selanka
1. 3. 2019 17:51
habunda: Připadá mi jenom zvláštní bát se nákazy ze syrového masa, když se nebojíte nákazy ze syrových vajec.
1. 3. 2019 11:44
Dajda: Vzhledem k tomu, že už jsem se jednou takto poučil a do několika zdravých vejcí jsem rozklepl zkažené, tak každé vejce zvlášť rozklepávám do skleničky, abych věděl, zda se nejedná o zkažený kus. Ale to určitě není orpověď, na kterou jste čekala (dle odpovědí u vašich receptů jste žena, pokud se nemýlím... ) ... Bohužel na "sajrajt" ve vejcích jsem nenašel žádný recept... Ale za cca 250 kg vyrobeného a zkonzumovaného tataráku si zatím nikdo nestěžoval...
1. 3. 2019 11:35
habunda: A co když se bude nacházet nějaký "sajrajt" na vejcích?
1. 3. 2019 10:27
casino: Zdravím, vzhledem k tomu, že jak uvádíte, jste fatalista a tím pádem nejste determinista, tak jste na tento recept nemusel vůbec odpovídat, protože se pro Vás nejedná o významnou událost... K samotnému receptu... nejenom tatarák, ale i ostatní recepty, které najdete na internetu, tak nejsou na chlup stejné, ale každý si ho dělá jinak, proto se vydávají tištěné kuchařky a vznikají recepty na internetu, aby se každý podělil o tu svoji verzi. A pokud dokážete udělat masové koule pouze z hovězího masa, majoránky a česneku (), tak jste pro mě GURU a budu vařit už jenom podle Vás...
28. 2. 2019 23:40
Já jsem fatalista a tatarák dělám i z panenky Samozřejmě z čerstvé, nemražené a zatím je to dobrý, ještě dejchám, života se neostejchám.
To mražení tady mi připomíná diskuze na téma mražení suroviny na gravlaxe
Mrazit maso na tatarák je věc jedna (já mrazím mleté maso), ale rozmrazovat maso NA TATARÁK při pokojové teplotě je věc druhá Doufám, že ho aspoň nevybalujete z fólie...
No, v jednom je ale Tatarák Habunda původní Mám na mysli ten česnek Příště k masu přidat ještě majoránku a můžete dělat masové knedlíčky, že
To mražení tady mi připomíná diskuze na téma mražení suroviny na gravlaxe
Mrazit maso na tatarák je věc jedna (já mrazím mleté maso), ale rozmrazovat maso NA TATARÁK při pokojové teplotě je věc druhá Doufám, že ho aspoň nevybalujete z fólie...
No, v jednom je ale Tatarák Habunda původní Mám na mysli ten česnek Příště k masu přidat ještě majoránku a můžete dělat masové knedlíčky, že
27. 2. 2019 10:53
maris: Také mám maso od ověřených zdrojů, ale i tak ho nechávám raději přemrznout. Jsem potom klidnější...
27. 2. 2019 10:50
habunda: díky za vysvětlení, nemám důvod Ti nevěřit já dělám tataráka vždy jen z čerstvého masa ( od spolehlivého řezníka ), tak tyto rozdíly neznám
27. 2. 2019 10:41
maris: hnětač na těsto - jak dala odkaz Lenunka, tak to je přesně ono. Dříve jsem musel cibuli pracně překrajovat několikrát po sobě nožem, aby nebyly velké kusy, ale s hnětačem je to o hodně rychlejší.
Ohledně barvy masa - když se nechá rozmrznout úplně, tak na vzduchu rychle hnědne. Ale když se mele ještě né úplně rozmrzlé, tak je pěkně červené a tatarák tak vypadá lépe...
Ohledně barvy masa - když se nechá rozmrznout úplně, tak na vzduchu rychle hnědne. Ale když se mele ještě né úplně rozmrzlé, tak je pěkně červené a tatarák tak vypadá lépe...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí tatarská omáčka snadno a rychle. Víte, bez čeho se neobejdete?
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: mletí masa na tatarak tatarak do mrazaku jak se dělá tatarak tatarák z mrazáku zkazeny tatarák tatarak recept 1 na kg krajeni cibule na drobno nozem ručně tatarak ze zmrzleho masa tatarák ze starého chleba tatarák recept mražení masa na tatarák tatarak z 1,5 kg masa tatarak 1.5kg recept tatarak 1 kg může se dát tatarák do do mrazáku da se mrazit na tatarák má se tatarák mrazit maso na tatarák z mrazáku tatarák na osobu z ceho vseho se dela tatarak
Suroviny: hovězí zadní, cibule, žloutek, hořčice plnotučná, omáčka sojová, omáčka chilli, paprika sušená sladká, pepř mletý, chilli, česnek
Tatarák Habunda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZMm
19 názorů