

Indicke kura na sposob vindaloo / wok
Suroviny
- 500 g kuřecí prsa
- 2 PL nadrobno nasekaný čerstvý zázvor
- 3 nakrajená rajčata
- 3 cibule
- 7 stroužků česneku
- 1 PL nasekaného koriandru
- 2 nakrájené brambory
- 3 sušené chilli papričky
- hrst kešu oříšků
- hrst hrozinek
- PL citronové šťávy
- tandori masala
Postup přípravy receptu
Vecer nakrajame kuracie prsia na kocky a namarinujeme ich tandoori korenim a olejom (existuje specialne tandoori, ale ja si ho robim sama, ale mozme ho spokojne nahradit aj nejakym korenim na grilovane kura). do trochy mlieka namocim podrvene kesu a hrozienka.
Na druhy den vo voku rozhrejem olej a oprazim na nom nakrajanu cibulu, cesnak a zazvor, do zmiesanej zmesky korenin pridam vodu, vznikne nam pasta masala, tu tiez pridame do woku a vsetko orestujeme.
Paradajky nakratko ponorime do vriacej vody a osupame ich, nakrajame na kocky a pridame do voku, porestujeme, pridame marinovane kurca a susene rozdrvene cili papricky, zo vsetkych stran riadne premiesame a zalejeme trochou vody, aby sa nam vytvorila kompaktna zmes.
Nakoniec pridame zemiaky a zmes kesu s hrozienkami. Podlejeme horucou vodou, aby sa nam vytvorila omacka. Dusime do zmaknutia. nakoniec pridame pol lyzice citronovej stavy a koriander. Pokrm by mal byt vyrazne palivy a kazdy si sam urcite ako velmi.
Poznámka od kuchařky
kura vindaloo nema pevne stanoveny recept. kolko receptov na webe najdete, tak kazdy je iny. ja som si ich pre seba upravila asi 5, tak aby nam vyhovoval. zemiaky sa nachadzaju iba v povodnej portugalskej variante, v indii sa uz nepouzivaju, ale nam to tak vyhovuje. ako prilohu podavam pre manzela ryzu basmati a pre mna
peciem indicky chlieb nan
tento a moje dalsie recepty najdete na
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Indicke kura na sposob vindaloo / wok
-
To je ale pěkný recept
Škoda, že zapadl, ale ukládám si ho na vyzkoušení a až seženu vše potřebné, bude na řadě
-
Včera jsme měli na přání dětí "Vindaláka" a bylo to super. Udělala jsem menší úpravu dle stavu zásob (místo čerstvého sušený zázvor, jen 1 rajče) a chutí rodinky (bez rozinek a ořechů). Použila jsem kuřecí paličky a stehna, která jsem několikrát nařízla ke kosti, aby se dostatečně propekla. Doporučuju.
A ta vůůůně
Přiděluji první bodík. Rozhodně vyzkoušejte