"Recyklované" dalamánky ze starého chleba

stanela Kuchař: stanela

Slané pečivo 7 názorů

Suroviny

asi 5 krajíců starého suchého chleba
teplá voda
hladká mouka
instantní droždí
hrubá sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Chleba namočíme do vody, po změknutí slijeme a trochu vymačkáme, zahustíme moukou na tužší těsto a přidáme droždí.

  2. Nemohu bohužel uvést množství mouky ani chleba, je nutné to vyzkoušet. Když jsem je dělala poprvé, měla jsem plnou mísu starého chleba, nestačila jsem zírat a hlavně péci- závěr byl 30 dalamánků!

  3. Necháme vykynout, tvarujeme dalamánky, nastřihneme a sypeme hrubou solí a pečeme dozlatova.(Koupila jsem si na to chlebové koření, ale ještě jsem to nestačila vyzkoušet).

  4. Na závěr: není to můj výmysl, našla jsem to asi před měsícem na Idnes.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Recyklované" dalamánky ze starého chleba

  • zviratko zviratko

    Napadá mě,co by se stalo,kdybych k tomu chlebu přidala i třeba jeden dva staré rohlíky....?Nezkoušela jste některá?

    Odpovědět

  • jaroslava jaroslava(neregistrovaná)

    super velka jednicka :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ahoj, chtěla jsem se zeptat, proč mám dalamánky ve vnitř stále nedopečené, lepí se mi pořád na špejli. Pekla jsem je skoro trojnásobek času. Myslhttp://www.toprecepty.cz/recept/22733-recyklovane-...íte, že kdybych přidala více mouky, bude to lepší??? Díky moc :-D Jana

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    Jířa:Chleba skoro kupuji proto, abych měla na konci týdne starý.....mazec :-D

    Odpovědět

  • Jířa Jířa(neregistrovaná)

    Náhodou jsem zahlédla tento recept. A protože jsem sama, chléb mi zůstává téměř pravidelně. A skoro se těším na konec týdne, a dělám tyhle dalamánky pravidelně. Můžu se \\\"užrat\\\", ani chleba mi tak nechutná. Tak tohle bylo na mou strunu jako dělané. Fakt jsou vynikající a připomněli mi dobu mého mládí, kdy dalamánky chutnaly chlebem a ne umělou hmotou jako je tomu dnes. Jen malá poznámka. Já je NESOLÍM protože sůl má škaredou vlastnost \\\"vlhnout pečivo\\\". Dostatečně okmínuji a pak jen vychutnávám. Chleba skoro kupuji proto, abych měla na konci týdne starý.....
    :-D

    Odpovědět

  • stanela stanela(autorka receptu)

    maiva:Pekla jsem je 3x na chalupě ve staré plynové troubě,kde si o stupních mohu nechat zdát,ale až je budu tvořit doma,dám je asi na 180'C,tak jak peču běžně kynutá těsta.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Ty moderní názvy:-D:-Dchtělo by to ale fakt trochu upřesnit a doplnit jak jsi pekla-kolik stupňů?

    Odpovědět

Tématické fráze: starý chleba recepty starý chléb recepty pečivo ze starého chleba dalamánky z chleba recepty ze starého pečiva starý chleba stary chleb chlebové dalamánky ze stareho chleba recept starý chleba reciklované dalamánky pečení ze starého chleba starý chléb recept recept ze starého pečiva stare pečivo dalamanky ze sucheho chleba starý chleba+recepty stary chleba recept recepty starý chleba domácí chléb ze starého chleba staré pečivo recepty

Zapomněl/a jsem heslo