Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý tatarák z kapra

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso semeleme na masovém strojku (kostičky nevadí-zachytí se a zůstanou uchycené na šneku strojku). Krok 2: Všechny suroviny smícháme a vmícháme do semletého masa. Krok 3: Vše ještě ochutíme dle našich představ a chuti. Necháme v chladu alespoň 2 hod. Krok 4: Mažeme na topinky jako tatarák z masa.

Zveřejněno 5. 3. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Lze použít maso i z jiných ryb, včetně mořských (file). Super je z lososa a amura. Je třeba se rozhodnout taky podle ceny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý tatarák z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxGR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý tatarák z kapra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxGR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Klok_an:
To máš pravdu. ALe ber to tak, že bys nemohl jíst ani domácí prase které jsi zabil doma. A přitom nic lepšího za zdravějšího není. To maso v obchodech, se bojím já sám strčit do úst, může tam být třeba 10 razítek od veterinární zprávy:-!

teda tento receptík mi utekl,ten jsem přehlédla a to je škoda;-)
chce to vyzkoušet myslím,že to musí býti prima bašta.;-):-K
Já jedla v Holandsku syrové Herinky vcelku,prodávají to tam na ulici s cibulkou nakrájenou na drobno polité olejem a je to skvělé.:-pNěco jako u nás tady prodávají klobásu nebo párky;-):-K

"Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod"

No, taky pokud budete takove veci jist amatersky pripravene, tak si zadelavate na pekny problemy. Takove veci musi byt spravne upravene (treba predem zamrazene) a ze spravnych ryb.Syrove sladkovodni ryby - osobne bych se vyhnul obloukem. Hodne velkym.

Křemene. To opravdu nevím ! Já ten recept mám od kamaráda, který je zaměstnán u Rybářslého podniku (Nedávno Třeboň, dnes Na Hluboké n/Vltavou) a tam při různých podnikových příležitostech dělají, jak jinak než speciality z ryb. A jejich recepty.( A to z různých ryb -Amur,Tolstolobik i bílá ryba a pod). Tak děláme tak zvané "Šarany = kapr rozřízlý v páteři, vpletený do takové vidle a tažený nad ohněm dlouho a po delší době teprve ošlehlý. Dělají supr rybí salát, rybí škvarky, rybí klobásy a jsou schopni dělat snad i dort.Nic jsem neměnil, tak nevím a nám chutná a když máme posed u pivíčka a táboráku, tak je od něho těchto dobrůtek dost a dost.Ta fotka je právě z takové příležitosti. Ale zkus něco nového. Možná lepšího.

Rybařím spoustu let jako celá naše rodina, receptů máme vyzkoušeno také mnoho, ale nevím proč zrovna tady chybí vajíčko? Určitě přidejte. Když už experimentuji, tak jsem přidal i drobet česnekové pasty.

Tak že bych dostala konečně kapra do mé polovičky:-?:-! - tomu nesmí přijít kapr ani o vánocích na stůl:-((, ale jiné ryby jí, takže by to neměl být problém tvrdit, že to byl třeba cejn :-D;-)nebo amur, jinak to další vypadá bez jakýchkoli problémů :-p:yes:

No a dost, ne Světlano, ty sadistko!:-)) Vašku, to si musím uložit! Mám ještě kapra v mražáku, jen jsem si říkala, co ty kosti, ale tos tady vysvětlil. Díky za recept. Tatarák z tvrdého sýra už jsem dělala, ale z kapra? Na co lidé nepříjdou!:-O

...vybusna, ale takový uzený losos na chlebu s máslem, ještě kaviár a naložené škeble?...;-)

Jo a dal jsem bodík.

Jedl jsem ho již před lety,od jednoho vášnivého rybáře.Byl úžasný,dokonce ho schutí snědl i můj otec a ten jinak rybu neveme do úst!!!!:yes::yes::-*

to je fakt ciste psychologicka zalezitost..neviem ci by som vlozila do ust surovu rybu..hoci s hovadzim je to to iste a zjem bez problemov. moj prispevok je ciste akademicky...ryby nemam rada a okrem trescej peceni z konzervy ich nejem:-8

Tatarák je ze syrového masa. A rybí tataráky jsou také ze syrového. Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod. Ono vše je syrové i když se nám to nezdá protože je to naložené (slanečci,rybí uzle,rybí salát atd.) Byl jsem taky trochu rybář amatér a dost jsem z ryb dělal ( a stále děkám) a chutnají nám i když bůček je bůček.- CHA,:-p,cha.

Václave,to maso je syrové:-? já si neumím představit jíst syrovou rybu :-O:-O

:-)Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Ryby to je naše...:-) dávám bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
rybí tatarák, rybí tatarák z kapra, tatarák z ryby, ryby tatarak, rybí tatarák recept, tatarak z lososa recept, rybí salát z kapra, škvarky z kapra, recepty na kapra, amur recepty, rybí skvarky, recepty z kapra, jak udělat kapra, rybí tatarák -video recept, tatarak z uzeneho lososa, recept na kapra, recept na rybí tatarák, tatarák z rybího masa, kapr recepty, amur recept

Suroviny:
sádlo, cibulka, kečup sladký, pepř, paprika sušená sladká, sůl, omáčka sojová, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu