Rychlý tatarák z kapra

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Ryby 14 názorů

Suroviny

kapr (netučné části, bez sádla a bez kůže)
cibulka
kečup
pepř
sušená paprika
sůl
sojová omáčka
kapka oleje (vše jako do pravého tataráku mimo vejce)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso semeleme na masovém strojku (kostičky nevadí-zachytí se a zůstanou uchycené na šneku strojku).

  2. Všechny suroviny smícháme a vmícháme do semletého masa.

  3. Vše ještě ochutíme dle našich představ a chuti. Necháme v chladu alespoň 2 hod.

  4. Mažeme na topinky jako tatarák z masa.

Poznámka

Lze použít maso i z jiných ryb, včetně mořských (file). Super je z lososa a amura. Je třeba se rozhodnout taky podle ceny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rychlý tatarák z kapra

  • sten sten(neregistrovaný)

    Klok_an:
    To máš pravdu. ALe ber to tak, že bys nemohl jíst ani domácí prase které jsi zabil doma. A přitom nic lepšího za zdravějšího není. To maso v obchodech, se bojím já sám strčit do úst, může tam být třeba 10 razítek od veterinární zprávy:-!

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    teda tento receptík mi utekl,ten jsem přehlédla a to je škoda;-)
    chce to vyzkoušet myslím,že to musí býti prima bašta.;-):-K
    Já jedla v Holandsku syrové Herinky vcelku,prodávají to tam na ulici s cibulkou nakrájenou na drobno polité olejem a je to skvělé.:-pNěco jako u nás tady prodávají klobásu nebo párky;-):-K

    Odpovědět

  • Klok_an Klok_an(neregistrovaný)

    "Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod"

    No, taky pokud budete takove veci jist amatersky pripravene, tak si zadelavate na pekny problemy. Takove veci musi byt spravne upravene (treba predem zamrazene) a ze spravnych ryb.Syrove sladkovodni ryby - osobne bych se vyhnul obloukem. Hodne velkym.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Křemene. To opravdu nevím ! Já ten recept mám od kamaráda, který je zaměstnán u Rybářslého podniku (Nedávno Třeboň, dnes Na Hluboké n/Vltavou) a tam při různých podnikových příležitostech dělají, jak jinak než speciality z ryb. A jejich recepty.( A to z různých ryb -Amur,Tolstolobik i bílá ryba a pod). Tak děláme tak zvané "Šarany = kapr rozřízlý v páteři, vpletený do takové vidle a tažený nad ohněm dlouho a po delší době teprve ošlehlý. Dělají supr rybí salát, rybí škvarky, rybí klobásy a jsou schopni dělat snad i dort.Nic jsem neměnil, tak nevím a nám chutná a když máme posed u pivíčka a táboráku, tak je od něho těchto dobrůtek dost a dost.Ta fotka je právě z takové příležitosti. Ale zkus něco nového. Možná lepšího.

    Odpovědět

  • Křemen Křemen(neregistrovaný)

    Rybařím spoustu let jako celá naše rodina, receptů máme vyzkoušeno také mnoho, ale nevím proč zrovna tady chybí vajíčko? Určitě přidejte. Když už experimentuji, tak jsem přidal i drobet česnekové pasty.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak že bych dostala konečně kapra do mé polovičky:-?:-! - tomu nesmí přijít kapr ani o vánocích na stůl:-((, ale jiné ryby jí, takže by to neměl být problém tvrdit, že to byl třeba cejn :-D;-)nebo amur, jinak to další vypadá bez jakýchkoli problémů :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No a dost, ne Světlano, ty sadistko!:-)) Vašku, to si musím uložit! Mám ještě kapra v mražáku, jen jsem si říkala, co ty kosti, ale tos tady vysvětlil. Díky za recept. Tatarák z tvrdého sýra už jsem dělala, ale z kapra? Na co lidé nepříjdou!:-O

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...vybusna, ale takový uzený losos na chlebu s máslem, ještě kaviár a naložené škeble?...;-)

    Odpovědět

  • vaclavka vaclavka

    Jo a dal jsem bodík.

    Odpovědět

  • vaclavka vaclavka

    Jedl jsem ho již před lety,od jednoho vášnivého rybáře.Byl úžasný,dokonce ho schutí snědl i můj otec a ten jinak rybu neveme do úst!!!!:yes::yes::-*

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    to je fakt ciste psychologicka zalezitost..neviem ci by som vlozila do ust surovu rybu..hoci s hovadzim je to to iste a zjem bez problemov. moj prispevok je ciste akademicky...ryby nemam rada a okrem trescej peceni z konzervy ich nejem:-8

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Tatarák je ze syrového masa. A rybí tataráky jsou také ze syrového. Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod. Ono vše je syrové i když se nám to nezdá protože je to naložené (slanečci,rybí uzle,rybí salát atd.) Byl jsem taky trochu rybář amatér a dost jsem z ryb dělal ( a stále děkám) a chutnají nám i když bůček je bůček.- CHA,:-p,cha.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Václave,to maso je syrové:-? já si neumím představit jíst syrovou rybu :-O:-O

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    :-)Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Ryby to je naše...:-) dávám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rybí tatarák rybí tatarák z kapra tatarák z ryby ryby tatarak tatarak z lososa recept rybí salát z kapra rybí tatarák recept škvarky z kapra recepty na kapra rybí skvarky amur recepty recepty z kapra jak udělat kapra rybí tatarák -video recept tatarak z uzeneho lososa recept na kapra kapr recepty amur recept recept na rybí tatarák tatarák z lososa

Zapomněl/a jsem heslo