

Rychlý tatarák z kapra
Suroviny
- kapr (netučné části, bez sádla a bez kůže)
- cibulka
- kečup
- pepř
- sušená paprika
- sůl
- sojová omáčka
- kapka oleje (vše jako do pravého tataráku mimo vejce)
Postup přípravy receptu
Maso semeleme na masovém strojku (kostičky nevadí-zachytí se a zůstanou uchycené na šneku strojku).
Všechny suroviny smícháme a vmícháme do semletého masa.
Vše ještě ochutíme dle našich představ a chuti. Necháme v chladu alespoň 2 hod.
Mažeme na topinky jako tatarák z masa.
Poznámka od kuchařky
Lze použít maso i z jiných ryb, včetně mořských (file). Super je z lososa a amura. Je třeba se rozhodnout taky podle ceny.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý tatarák z kapra
-
Klok_an:
To máš pravdu. ALe ber to tak, že bys nemohl jíst ani domácí prase které jsi zabil doma. A přitom nic lepšího za zdravějšího není. To maso v obchodech, se bojím já sám strčit do úst, může tam být třeba 10 razítek od veterinární zprávy -
teda tento receptík mi utekl,ten jsem přehlédla a to je škoda
chce to vyzkoušet myslím,že to musí býti prima bašta.
Já jedla v Holandsku syrové Herinky vcelku,prodávají to tam na ulici s cibulkou nakrájenou na drobno polité olejem a je to skvělé.Něco jako u nás tady prodávají klobásu nebo párky
-
"Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod"
No, taky pokud budete takove veci jist amatersky pripravene, tak si zadelavate na pekny problemy. Takove veci musi byt spravne upravene (treba predem zamrazene) a ze spravnych ryb.Syrove sladkovodni ryby - osobne bych se vyhnul obloukem. Hodne velkym. -
Křemene. To opravdu nevím ! Já ten recept mám od kamaráda, který je zaměstnán u Rybářslého podniku (Nedávno Třeboň, dnes Na Hluboké n/Vltavou) a tam při různých podnikových příležitostech dělají, jak jinak než speciality z ryb. A jejich recepty.( A to z různých ryb -Amur,Tolstolobik i bílá ryba a pod). Tak děláme tak zvané "Šarany = kapr rozřízlý v páteři, vpletený do takové vidle a tažený nad ohněm dlouho a po delší době teprve ošlehlý. Dělají supr rybí salát, rybí škvarky, rybí klobásy a jsou schopni dělat snad i dort.Nic jsem neměnil, tak nevím a nám chutná a když máme posed u pivíčka a táboráku, tak je od něho těchto dobrůtek dost a dost.Ta fotka je právě z takové příležitosti. Ale zkus něco nového. Možná lepšího.
-
Rybařím spoustu let jako celá naše rodina, receptů máme vyzkoušeno také mnoho, ale nevím proč zrovna tady chybí vajíčko? Určitě přidejte. Když už experimentuji, tak jsem přidal i drobet česnekové pasty.
-
Tak že bych dostala konečně kapra do mé polovičky
- tomu nesmí přijít kapr ani o vánocích na stůl
, ale jiné ryby jí, takže by to neměl být problém tvrdit, že to byl třeba cejn
nebo amur, jinak to další vypadá bez jakýchkoli problémů
-
No a dost, ne Světlano, ty sadistko!
Vašku, to si musím uložit! Mám ještě kapra v mražáku, jen jsem si říkala, co ty kosti, ale tos tady vysvětlil. Díky za recept. Tatarák z tvrdého sýra už jsem dělala, ale z kapra? Na co lidé nepříjdou!
-
...vybusna, ale takový uzený losos na chlebu s máslem, ještě kaviár a naložené škeble?...
-
Jo a dal jsem bodík.
-
Jedl jsem ho již před lety,od jednoho vášnivého rybáře.Byl úžasný,dokonce ho schutí snědl i můj otec a ten jinak rybu neveme do úst!!!!
-
to je fakt ciste psychologicka zalezitost..neviem ci by som vlozila do ust surovu rybu..hoci s hovadzim je to to iste a zjem bez problemov. moj prispevok je ciste akademicky...ryby nemam rada a okrem trescej peceni z konzervy ich nejem
-
Tatarák je ze syrového masa. A rybí tataráky jsou také ze syrového. Téměř vše z ryb se dělá ze syrových.Třeba lososí plátky a suši a apod. Ono vše je syrové i když se nám to nezdá protože je to naložené (slanečci,rybí uzle,rybí salát atd.) Byl jsem taky trochu rybář amatér a dost jsem z ryb dělal ( a stále děkám) a chutnají nám i když bůček je bůček.- CHA,
,cha.
-
Václave,to maso je syrové
já si neumím představit jíst syrovou rybu
-
Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Ryby to je naše...
dávám bodík