Domácí sekaná - jemná
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 240 kJ / 1 491 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,08 g |
Tuky | 62,34 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 9,63 g |
Sůl | 23,83 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2019 19:44
pavelk: tak já tolik sekaných najednou nedělám, stačí mi ta pekárna
22. 10. 2019 19:20
zdenka.s: i peču v pekárně, mám tu recept:
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
https://www.toprecepty.cz/recept/52297-jemna-sekan...
v receptu mám zahuštění troškou bezlepkové krupičky, místo ní se dá dát strouhanka, ale já ji už teď vlastně nezahušťuji vůbec, ono se to tak pěkně našlehá, že to není potřeba zahušťovat
22. 10. 2019 18:42
Lenunka : v pekárně jsem sekanou ještě nedělala, na jakém programu mícháte a pečete v troubě nebo taky v pekárně ?
22. 10. 2019 15:53
Lenunka: Kdybys si všimla strukturu sekané v doplněných fotkách, tak je zřejmé, že maso bylo jen pomleté. Zatím co tento recept je projetý i ponorným. Kdybych měl kutr, tak sekanou dělám v něm.
22. 10. 2019 15:48
pavelk: dokážu si tam představit těch 800 + 200 g masa, co je uvedeno v surovinách
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
Nedokážu si představit to množství na fotkách "projet" ponorným mixerem
22. 10. 2019 15:29
pavelk: pro regiment
22. 10. 2019 15:07
Lenunka: Dokážeš si představit dělat takové množství, viz nový fotka, v pekárně, nebo ručně?
22. 10. 2019 14:51
Eja57: já většinou dělám sekanou v domácí pekárně, taky to nechávám hodně promíchat před pečením a je to úplně jiné než míchané ručně
22. 10. 2019 14:27
Eja57: Ano, i to je dobrý způsob, naplácat sekané na zadek.
22. 10. 2019 13:17
Líbí se mi ten postup zpracování mletého ( i tom, že tam není žádná houska) - babička mne vždycky učila s hotovou hmotou na sekanou mlátit o prkénko/pracovní desku nebo při menším množství přehazovat mezi dlaněmi, vyžene se z ní vzduch a dobře drží...ten hnětač asi funguje úplně jinak ale dle foto hodně dobře
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
Já tedy dělám sekanou podle babičky doteď, jen 50x opravdu ne...tak 10x s ní praštím a dost
21. 10. 2019 18:46
yanull: Děkuji. Na zpracování mletých mas si dávám obzvlášť záležet. Pokud míchám směs na sekanou, mozaiky a nebo na klobásky, tak provedu zkoušku, a to tak, že ze směsi odeberu kousek, vytvaruji placku a nalepím si ji na dlaň. Pokud vydrží viset déle než 10 vteřin, je směs řádně promíchaná, a nemusí být v ni žádné hovězí.
21. 10. 2019 15:31
Sekaná s hovězím masem se mi zdá více šťavnatější a hezky váže. Tato má pěknou strukturu. Je vidět, že je dobře propracovaná
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: domaci sekana jemná sekaná recept jemná domácí sekaná domácí jemná sekaná recept domací sekaná recept recept na domaci sekanou domácí sekaná postup domaci jemna sekaná jemná domácí k sekaná recept postup domaci na sekanou postup na domácí sekanou jemná domácí sekaná recepty domací sekaná jemná recept z mletyhop delat na sekanou masala a sekaná recept sekana v domaci pekarne sekaná recept domácí sekaná jemná recepty na domácí sekanou domacisekana-postup
Suroviny: maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, česnek, majoránka, vejce, kmín celý, sůl, pepř
Domácí sekaná - jemná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p3NN
12 názorů