Jemná sekaná z domácí pekárny

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Mleté maso 46 názorů

Suroviny

600 g mletého masa (já měla plecko)
1 malá cibule
1 střední cibule
4 stroužky česneku
pepř
2 rohlíky
mléko
sůl
2 vejce
kmín
majoránka
plnotučná hořčice
kečup
olej nebo sádlo
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli pokrájenou nadrobno.

  2. Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme větší cibuli nakrájenou nadrobno do hněda. To dáme i s olejem také do pekárny.

  3. Zapneme program "nudlové těsto" nebo jiný a mícháme 20 minut. Potom vyjmeme háky, nastavíme program "pečení" a pečeme 1,5 hod. dozlatova.

Poznámka

Sekaná má trošku jinou chuť, než ta klasická. Hnětením je velmi jemná.A protože nemá kam "utýct" šťáva, tak je velmi šťavnatá. Dcera i manžel ji zbožňují:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 818 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemná sekaná z domácí pekárny

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Mizera: já si vždy nechám pomlít u řezníka

    Odpovědět

  • Mizera Mizera

    Když koupíš v marketu mletý , tak z toho sekanou neuděláš , je tam sice všechno , ale chybí maso:-//

    Odpovědět

  • jitkahot jitkahot

    Naprosto fenomenální záležitost. Jinak již nebudu dělat ;-) Samozřejmě dávám bod :yes:

    Odpovědět

  • Foltynova.alena Foltynova.alena(neregistrovaná)

    Právě jsem vyndala sekanou/=sekačku/z pekárny.Byla tam kilová 7O minut,převrácena,ještě 7O minut.Byla naprosto akorát.Kdyby jen 5O + 5O,jak jsem napřed chtěla,nestačilo by to.Šťavnatá.chuťově výborná/dala jsem vše podle vás + ještě podle své chuti něco navíc./Už sekanou jinak péct n e b u d u.Děkuji.AliceSlaviceFoltynova.alena@email.cz

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    jana:... po hodině stačí pustit program ještě jednou a zkoušet špejlí.;-)
    Dělám to také tak :-)

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    ahoj, nevím jaký program zvolit, když nemám ani nudlové těsto ani jiný. Tak jsem ručně míchala. Pak jsem spustila program pečení, který mám na 1hodinu a né na 1,5. Musela jsem to vyklopit a dát na plech dopéct :((

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    právě zkouším péct, tak jsem zvědavá:-)

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    A pak že bez práce nejsou koláče :-D Sekaná výborná! +24 ;-):-)):-K

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Petra Ku.: Tvůj chlap se má...;-)

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    BILKOVAI: Myslíš velikost porce? :-D To bylo mojeho chlapa ;-):-8

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autor receptu)

    Petra Ku.: Peti, díky za důvěru v recept a moc děkuji za obrázky. Je vidět, že jste si dali pořádně do nosu :-D:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Ivet, před pár dny jsem opět pekla tvoji sekanou v pečce, moc mi chutná, je krásně šťavnatá :-p Akorát jsem dala na první vrstvu vaječnou amoletu s párkem a papriku a pokračovala druhou vrstvou masa, aby byla trošku mozaika :-) Na řezu se to sice trošku rozpadalo, ale to neva, byla fakt dobrá :yes: Posílám obrázky, kdyby se nelíbily, klíďo odstraň ;-)

    Odpovědět

  • Odysseus Odysseus(neregistrovaný)

    Výborná sekaná, nemá chybu, pochutnala si cela rodina :-))

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tohoto receptu jesm si když byl uveřejněn poprvé na TOP nevšíml, což mne moc mrzí protože bych jej již vyzkoušel. Ale nic není ztraceno. Provedu nyní. To by mne fakt nenapadlo upéci sekanou v DP. To by zasloužilo mnohem více bodů, ale nejde to od jednoho , tak aspoň +bodík 23

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Zrovna jsem chtěl sem dát recept a našel tento. Máš ji pěknou:-p:-)) tu sekanou!
    Dělám ji podobně, většinou z libového bůčku, seřízlou kůži uvařím a všechno rrrozsekám na maděru v robotu s noži. Kůže v ní není vidět, pomůže spojit hmotu a obsahuje pro mne starce potřebný kolagen:-).Dělám větší množství (až 1,5kg) a to nejde míchat v pekárně - motá se jen spodek a vršek stojí:-//. Když ji vyklopím, tak ji neobracím - po chvíli dostane na vzduchu pěknou barvu.
    + foto a bodík

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: sekaná z domácí pekárny sekaná v domácí pekárně sekaná z pekárny domácí pekárna recepty sekaná sekana z domaci pekarny-recept sekaná v pekárně domácí pekárna sekaná bavorská sekaná recept domací pekarna recepty sekaná do pekárny sekaná domácí pekárna sekaná recept recept na sekanou z domaci pekarny sekaná s domácí pekarny domácí sekaná z pekárny bavorská sekaná recepty na sekanou v domácí pekárně recept na sekanou z pekárny luxusni sekana sekana s pekarny

Zapomněl/a jsem heslo