Jihočeské bosáky-drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
Nutriční hodnoty
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 08:55
Coleta: Já obaluji ve škrobu i obyč bramborové knedlíky před vhozením do vody. Nejsou oslizlé a povrch se nerozvaří.
26. 1. 2024 22:42
K masu výborné
25. 4. 2014 10:46
Mě se ve vodě všechny rozvařily.Nemá tam být vajíčko ?
22. 1. 2014 18:39
Na Vysočině se dělají bosáky pouze z brambor, vajíčka, soli a hladké mouky. Udělá se těsto a polévkovou lžicí se nabírá a hází do vřelé vody.
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
Zase jiná varianta, jen se zeptám, není povrch tím škrobem oslizlý? Nebo se tam dává proto,aby se nenapila houska.
22. 1. 2014 15:56
Věra:Věrko, jak čtu, tak se povedly a já mám z toho radost
22. 1. 2014 15:02
Děkuji za receptík,doporučuji vyzkoušet
9. 6. 2013 20:31
Irrena:Irenko, to mám radost, že bosáky u vás zdomácněly
9. 6. 2013 10:07
Bibi dneska máme repete
23. 3. 2013 11:35
Jsou moc dobré, doma jim říkáme houskáče-bramboráče.
9. 3. 2011 12:02
Taky pocházím z Jižních čech a jsou moc dobrý.
1. 1. 2011 13:13
Irrenko, to jsem ráda, že sis je vybrala a vážím si tohopak písni, jaký měly ohlas
1. 1. 2011 11:09
Bibi dneska se na ně chystám, housky už jsou nakrájené:yes
5. 4. 2010 12:09
Vyborny velikonocni obed vsichni se olizovali bodik tobe
19. 11. 2009 21:04
Moc všem děkuji a jsem potěšena-hlavně je vyzkoušejte
19. 11. 2009 19:36
Jani, už mám v oblíbených a určitě vyzkouším. +11
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 35 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 50 minutami
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hostina na svatého Martina: Připravte si husí pečínku, svatomartinské rohlíčky nebo kaldoun!
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
K pečenému masu jsou oblíbenou přílohou chlupaté knedlíky. Jsou rychlé a jednoduché, ale jejich příprava má svá pravidla
Další recepty
Tématické fráze: knedliky drbaky knedlíky bosáky knedlíky recepty bosáky knedlík bosák knedlík drbák bosáky knedlíky bosak knedlik jihočeské knedlíky bosaky knedlik jihočeské recepty drbáky knedlíky jihočeský knedlík bosaci bosaky se zelim recept na knedliky bosaky chlupaté knedlíky bosáky recept bosáky s rohlíky knedlik drbaky bosáky z rohlíků jak se vaří bosáky
Suroviny: brambory, rohlík, solamyl, sůl
Jihočeské bosáky-drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
22 názorů