Chlupaté knedlíky

toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 6 názorů

54

Suroviny

1 veka
6 brambor (větších syrových)
1 lžička soli
1 vejce
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Veku z předchozího dne nakrájíme na kostičky.

  2. Přidáme k nim brambory nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko a sůl.

  3. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z něho tři knedlíky, které vaříme asi dvacet minut ve vroucí vodě.

  4. Knedlíky vyndáme z hrnce a nití oddělujeme jednotlivé plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlupaté knedlíky

  • Dajda Dajda

    Marie : Ale je to ono! Nejsou to sice ty "pravé" chlupaté knedlíky, ale tzv. knedlíky chodské. Dělám je jako kouličky (5 větších brambor + usušené kostičky z 5 housek = 10 kulatých knedlíků, vejce není třeba - pokud dávám vejce, přidám 5 lžic polohrubé mouky) a vařím na páře. Jsou skvělé z čerstvých letních brambor, které mají hodně vody (housky je nasají). Úžasné s cuketovým zelím. Je to taková příjemná letní varianta české klasiky: knedlo, zelo, vepřo můžete přidat také - nebo chcete-li zůstat u lehčí varianty, pak doporučuji upéci krůtí stehno. <3

    Odpovědět

  • Iva Iva(neregistrovaná)

    Do chlupatých - frncochatých - knedlíků nepatří houska a dávají se do vroucí vody lžící.....jako noky.

    Odpovědět

  • Marie II Marie II(neregistrovaný)

    Dobrý recept. Maminka dávala trochu hrubé mouky a housku nakrájenou na kostičky, je možno ji v pánvi nebo v troubě osušit, i bez omastku.
    Toto jsou správné chlupaté knedlíky - tvarem,velikostí i konzistencí. Lžicí se dělají noky.

    Odpovědět

  • bublinkaUK bublinkaUK

    Dakujem za tento recept, kde nepotrebujem pridavat ziadnu muku! ;-) V Anglicku totiz nieje dostat hrubu ani polohrubu muku, myslela som ze poriadnu knedlu tu nikdy neurobim-aj cerstve drozdie nieje lahke zohnat,vacsinou len susene, toto mi velmi pomohlo a mozeme mat dnesnu pecenu kacicku s cervenou kapustou a knedlou. :-p

    Odpovědět

  • Marie Marie (neregistrovaný)

    Jaruna18:
    Ale to přece nejsou chlupaté knedlíky, do těch patří hrubá mouka, a ne žemle. S houskou je to lehčí, ale není to ono. A navíc, chlupaté knedlíky se dávaly do vařící vody lžicí, podobně jako noky, nevařily se jako šiška.

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Moc dobré a rychlé.Dávám bodík a foto.:yes::yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo