

Polévka z kysaného zelí s houbami
Suroviny
- 1,25 l vývaru
- 20 dkg kysaného zelí
- lžička cukru
- sůl
- 8 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- 15 dkg čerstvých hub
- máslo
- cibuli
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- 2 dl mléka
- 15 dkg točeného salámu
- mouka (na jíšku)
Postup přípravy receptu
Zelí pokrájíme, přilijeme vývar, přidáme sůl a koření a asi 20 minut vaříme. Pak polévku zahustíme světlou jíškou.
Přidáme očištěné na kostičky nakrájené a na másle s cibulkou podušené houby, tlučený kmín, na kostičky nakrájenou uzeninu a znovu vaříme. Nakonec polévku zjemníme rozkvedlaným mlékem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z kysaného zelí s houbami
-
Ahoj jak píše tejaja,že dostali jenom šťávu ze zelí s bramborem-zažila jsem stejný šok,ale po ochutnání jsem byla překvapena.Děláme ji teď dost často,ale takhle:Vepřové kosti(z krčku nebo kotlety-aby na nich bylo i trochu masa)naložím do soli a česneku asi na týden(v chladu),pak zaleju čistou vodou a v tlakáči vařím do měka,pak přileju lák z kys.zelí a to už záleží na každém,jak má rád kyselou polévku,maso oberu do polévky,dochutím vegetou a je to skutečně super.Zvlášť uvařím brambory na talíři je rozmačkám vidličkou a dobrou chuť!
-
Moje maminka tuto polévku dělala jenom zelí,koření,asi cibuli a potom smetanu.K tomu uvařila brambory,rozšťouchala je a rozšťouchané brambory se z mísy dávaly do polévky.Mňam.
-
vybusna
-
merylas....to si ty velku fajnotku navarila
-
Zelné polévky vařím hlavně přes zimu docela často.Do jíšky jsem nakonec přidala trochu sladké mleté papriky, houby byly sušené, namočené a vařily se už od začátku. Přidala jsem pár sušených švestek, místo mléka dávám trochu smetany. Taky jsem zvlášť uvařila pár brambor nakrájených na kostky a byl použitý vývar z uzeného masa a taky do polévky jsem přidala kousky uzeného.