Domácí rohliky

www.toprecepty.cz Kuchař:

Předkrmy 76 názorů

Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů
534

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litru )
1 žloutek
1 hrnek mléka ( 1/4 litru )
25 g čerstvých kvasnic
1 čajová lžička pískového cukru
špetka soli
2 pol.lžíce másla
hladká mouka na posypání válu
tuk na vymazání plechu
1 vejce na potřeni
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek.

  2. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.

  3. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout.

  4. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále obdélník silný asi 5 mm.

  5. Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme ohnout do tvaru podkovy.

  6. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout.

  7. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem ( nebo makem ).Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 165 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rohliky

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    pajule: Mi nechavame kynout cca 40-60 min :) ale to je individualni :) kazdy to dela jinak ;) dobrou chut<3

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Jsou vyborneeee. <3 ale spetka soli dle receptu bylo moc malo. Pridavam vic soli. Jinak chutné. Vsechny ingredience jsem dala do pekarny. Trosku se s tim trapila ale testo zvladla krasne :-D zustalo mi par rohliku do dalsiho dne a ony se daly snist!!:-O:-D i treti den byly dobre.:yes: jinak 170 cca 30 min do zlatova.

    Odpovědět

  • Ivet Ivet(neregistrovaný)

    Tak tento recept je perfektni. Testo krasne vykynulo za hodinu a i dobre se s nim pracuje po vykynuti.
    Ja pekla na 150st asi 45min. Troubu mam plynovou a pece nerovnomerne, tak proto nizka teplota. Ale krasne v troube jeste vykynuly.
    Taky ziju v zahranici a tady rohliky nejsou,maximalne francouzske bagety ;-). Takze nepekla jsem naposled!!! :-)

    Odpovědět

  • Mr.gabber Mr.gabber

    :-) pekl jsem na 200 °15 minut a byly dorůžova hotové... jen to chce nacvičit práci s těstem aby rohlíky měly tvar rohlíků :-)))

    jinak recept super<3

    Odpovědět

  • Maya Maya(neregistrovaná)

    Těsto chuťově dobré, opravdu to chce ale dosolit. Nicméně nevím, co jsem udělala špatně, ale těsto bylo tužší a nezpracovávalo se mi moc dobře. Zkusím zítra znovu a uvidíme :-) :yes:

    Odpovědět

  • jana benková jana benková(neregistrovaný)

    skusila sem je poprvé a povedli se sou suter ale připadaj mi že jsou moc hutný a nevím čím to je?

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Dneska jsem upekla, teď si je dáme s tvarohovou pomazánkou, jsou fakt perfektní, z části těsta jsem upekla i pizzu a taky super! :) :yes:

    Odpovědět

  • andulka28 andulka28(neregistrovaný)

    :yes: výborný těsto...

    Odpovědět

  • dana dana(neregistrovaná)

    NA KOLIK STUPNŮ SE ROHLÍKY PEČOU.DÍKY:-)

    Odpovědět

  • Alexandr Pospichal Alexandr Pospichal(neregistrovaný)

    Právě jsem je dopekl. Jsou vinikající. Žiji v Anglii už 8 let a tady znají jen rohlíky co chutnají jako buchta. Děkuji za recept taď už je budu péct kdykoliv dostanu chuť. Jste super.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Místo másla jsem dala dvě lžíce sádla a škvarky ..fakt bobma:-):-K

    Odpovědět

  • pajule pajule(neregistrovaný)

    zdravím, mám takovou amaterskou otázku, jak dlouho se hotove testo nechava kynout?, dekuju ;-) delám rohliky prvne, tak snad se povedou..

    Odpovědět

  • Hanka T. Hanka T.(neregistrovaný)

    Děkuji za úžasný recept.
    Dělám malinkaté a mám to na dva plechy. Teď jsem vyndala první a nemají chybu:-*. Rohlíčky jsou nadýchané a moc dobré. Recept si určitě opíšu a budu rodině péct častěji. Už peču normální chleba i toustový. Vše v troubě. Člověk to má čerstvé když potřebuje a hlavně ví, vo v tom je!! Ještě jednou díky, jsou super!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Tak jsme zkusila váš recept a jsem moc spokojená. Místo másla/které mi došlo/ ;-)jsem dala olej. Jsou nadýchané a výborné. Pochvala za recept :-K . Dělala jsme pivní rohlíky ale to se nedá srovnat. Tento recept se usadí v mé kuchařce doma moc rád. :yes:

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Dobrý den,tak dnes jsem dělal poprvé rohlíky,protože jsem docela šikovný,tak se povedli,bomba,rohlíky jak lusk.Hned jsem o tom referoval syna v USA tak jsem zvědav jak se stím popere.Jsem velmi spokojen.!:yes

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo