Domácí rohliky

toprecepty.cz Kuchař:

Předkrmy 76 názorů

536

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky (1/4 litru )
1 žloutek
1 hrnek mléka ( 1/4 litru )
25 g čerstvých kvasnic
1 čajová lžička pískového cukru
špetka soli
2 pol.lžíce másla
hladká mouka na posypání válu
tuk na vymazání plechu
1 vejce na potřeni
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek.

  2. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo.

  3. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout.

  4. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále obdélník silný asi 5 mm.

  5. Rozdělíme jej na trojúhelníky a ty srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme ohnout do tvaru podkovy.

  6. Klademe je na tukem vymazaný plech a necháme je ještě chvilku vykynout.

  7. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubší solí a kmínem ( nebo makem ).Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 170 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí rohliky

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    pajule: Mi nechavame kynout cca 40-60 min :) ale to je individualni :) kazdy to dela jinak ;) dobrou chut<3

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Jsou vyborneeee. <3 ale spetka soli dle receptu bylo moc malo. Pridavam vic soli. Jinak chutné. Vsechny ingredience jsem dala do pekarny. Trosku se s tim trapila ale testo zvladla krasne :-D zustalo mi par rohliku do dalsiho dne a ony se daly snist!!:-O:-D i treti den byly dobre.:yes: jinak 170 cca 30 min do zlatova.

    Odpovědět

  • Ivet Ivet(neregistrovaný)

    Tak tento recept je perfektni. Testo krasne vykynulo za hodinu a i dobre se s nim pracuje po vykynuti.
    Ja pekla na 150st asi 45min. Troubu mam plynovou a pece nerovnomerne, tak proto nizka teplota. Ale krasne v troube jeste vykynuly.
    Taky ziju v zahranici a tady rohliky nejsou,maximalne francouzske bagety ;-). Takze nepekla jsem naposled!!! :-)

    Odpovědět

  • Mr.gabber Mr.gabber

    :-) pekl jsem na 200 °15 minut a byly dorůžova hotové... jen to chce nacvičit práci s těstem aby rohlíky měly tvar rohlíků :-)))

    jinak recept super<3

    Odpovědět

  • Maya Maya(neregistrovaná)

    Těsto chuťově dobré, opravdu to chce ale dosolit. Nicméně nevím, co jsem udělala špatně, ale těsto bylo tužší a nezpracovávalo se mi moc dobře. Zkusím zítra znovu a uvidíme :-) :yes:

    Odpovědět

  • jana benková jana benková(neregistrovaný)

    skusila sem je poprvé a povedli se sou suter ale připadaj mi že jsou moc hutný a nevím čím to je?

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Dneska jsem upekla, teď si je dáme s tvarohovou pomazánkou, jsou fakt perfektní, z části těsta jsem upekla i pizzu a taky super! :) :yes:

    Odpovědět

  • andulka28 andulka28(neregistrovaný)

    :yes: výborný těsto...

    Odpovědět

  • dana dana(neregistrovaná)

    NA KOLIK STUPNŮ SE ROHLÍKY PEČOU.DÍKY:-)

    Odpovědět

  • Alexandr Pospichal Alexandr Pospichal(neregistrovaný)

    Právě jsem je dopekl. Jsou vinikající. Žiji v Anglii už 8 let a tady znají jen rohlíky co chutnají jako buchta. Děkuji za recept taď už je budu péct kdykoliv dostanu chuť. Jste super.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Místo másla jsem dala dvě lžíce sádla a škvarky ..fakt bobma:-):-K

    Odpovědět

  • pajule pajule(neregistrovaný)

    zdravím, mám takovou amaterskou otázku, jak dlouho se hotove testo nechava kynout?, dekuju ;-) delám rohliky prvne, tak snad se povedou..

    Odpovědět

  • Hanka T. Hanka T.(neregistrovaný)

    Děkuji za úžasný recept.
    Dělám malinkaté a mám to na dva plechy. Teď jsem vyndala první a nemají chybu:-*. Rohlíčky jsou nadýchané a moc dobré. Recept si určitě opíšu a budu rodině péct častěji. Už peču normální chleba i toustový. Vše v troubě. Člověk to má čerstvé když potřebuje a hlavně ví, vo v tom je!! Ještě jednou díky, jsou super!!!!!!!!!!!!:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Tak jsme zkusila váš recept a jsem moc spokojená. Místo másla/které mi došlo/ ;-)jsem dala olej. Jsou nadýchané a výborné. Pochvala za recept :-K . Dělala jsme pivní rohlíky ale to se nedá srovnat. Tento recept se usadí v mé kuchařce doma moc rád. :yes:

    Odpovědět

  • Jaroslav Jaroslav(neregistrovaný)

    Dobrý den,tak dnes jsem dělal poprvé rohlíky,protože jsem docela šikovný,tak se povedli,bomba,rohlíky jak lusk.Hned jsem o tom referoval syna v USA tak jsem zvědav jak se stím popere.Jsem velmi spokojen.!:yes

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí rohlíky pečené v troubě recept pivní rohlíky těsto na rohlíky v domácí pekárně pečení domácích rohlíků těsto na rohlíky recept na rohlíky v troubě tukový rohlík recept krupave slane pivni rohliky nejlepší těsto na rohlíky peceni rohliku pecene rohliky rohlik recept kynuté těsto na rohlíky jak upéct rohlík tukovy rohlik domácí rohlíčky rohliky bez drozdi pivní rohlík křupavé pivní rohlíky domácí pečivo housky nebo rohlíky,

Zapomněl/a jsem heslo