Oběd je právem označovaný jako hlavní jídlo dne a mnozí se k němu dokonce upínají
Když se řekne oběd, mnozí si představí toužebně očekávanou pauzu v práci, která je vyplněná dobrým jídlem, oddychem a rozhovory s kolegy či přáteli. K obědovému menu patří polévka, hlavní chod a sladký dezert, doplnit ho můžete také voňavou kávou nebo jiným nápojem. Důležité je, abyste si oběd vychutnali a najedli se dosyta, do večeře totiž zbývá ještě fůra času.
Tradiční český oběd
Polévka se u nás – na rozdíl od Asie – podává před hlavním chodem. Mezi klasické české polévky patří čočková či cibulová, stále nejoblíbenější jsou ale masové vývary.
Většina jídelen nabízí pestrou nabídku hlavních chodů, mezi nimiž nechybí slaná ani sladká jídla. Mezi české obědové klasiky patří svíčková na smetaně, bramborové knedlíky plněné uzeným masem a vepřo, knedlo, zelo. Milovníci sladkých jídel si obvykle poručí buchtičky s krémem nebo žemlovku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 2 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní kuřecí směs dle Borease
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rizoto zřejmě jíte i vy. Recept na to pravé italské vznikl z pomsty jednoho naštvaného skláře...
Rychlý levandulový sirup: Na přípravu stačí jen tři ingredience a v kombinaci s proseccem vytvoříte osvěžující letní koktejl
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu