Kuřecí vývar

DlabemeZdrave Kuchařka: DlabemeZdrave

6 porcí Polévky 15 názorů

Suroviny

2 kg kuřecích skeletů
mrkev
petržel
celer
kedlubna
kapusta
pórek
cibule
stroužky česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
mrkev
petržel
celer
150 g krup
hrst čerstvé petrželky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí vývar dělám zásadně z kostí a pokud ho dělám jako polévku, tak používám kosti a stehna (kvůli masu). Jednou za čas když je akce si koupím celé kuře. Prsa a stehna si schovám do mrazáku a z koster dělám poctivý silný vývar.

  2. Kuřecí kostry lehce podlijeme vodou a při 200°C pečeme 60min v troubě. Pečení kostí způsobí, že se nám polévka později nezakalí a nevytváří šum.

  3. Poté obereme maso ze stehen (pokud je používáme), kosti spolu s výpekem dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou (cca 2,5l) a necháme 3hod táhnout (tzn. v odkrytém hrnci necháváme mírně bublat na opravdu malém plameni, voda by měla téměř stát kromě občasných malých bublinek).

  4. Poté scedíme a čistý vývar vrátíme na sporák.

  5. Přidáme očištěnou zeleninu z balíku, cibuli ani česnek neloupeme, jen omyjeme. Přidáme koření a necháme další 1hod táhnout.

  6. Poté opět scedíme, kosti i zeleninu vyhazuji. Mezitím si uvaříme drobné nudličky čerstvé kořenovky (čerstvou a nebo použijeme Mochovskou směs pod svíčkovou) a kroupy.

  7. Uvařenou zeleninu a kroupy přidáme spolu s masem a čerstvou petrželkou do vývaru. Osolíme, opepříme a máme hotovo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 184 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí vývar

  • casino casino

    Libeček, ještě libeček by to chtělo :-)

    Odpovědět

  • Seares Seares

    Děkuji za tento úžasný recept, vývar je vynikající :-K

    Odpovědět

  • Flyer01 Flyer01

    Jumanji: tak to někdy zkus a uvidíš.... dělám takhle vývary vždy... tedy když se mi zrovna junior nevrací ze školky domů a já jinej už v mrazáku nemám... dělám to tak jak s kuřecím tak i s hovězím...

    Odpovědět

  • Filip H. Filip H.(neregistrovaný)

    Už se těším až se mi dovaří :-p Jsem zvědavý :-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    DlabemeZdrave:byla jste rychlejší,zdravím ;-);-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Jumanji: studuj recepty, né, jen zdejší, ale pokud vím, tak se píše, že vývar z pečených kostí je nejlepší;-), není to sranda;-):-)), vyzkoušej;-)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Jumanji:Propána,to vypečené tam zůstane,takhle se přece připravují ty nejlepší vývary a také demi-glace.O to právě jde,že takto se to nejlepší získá,ale nesmíte to vyhodit. :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autorka receptu)

    Jumanji: Tu šťávu samozřejmě přidávám do hrnce ke kostem. Netušila jsem, že by někoho napadlo to vyhodit :-( No raději to tedy dopíši do receptu

    Odpovědět

  • Jumanji Jumanji(neregistrovaný)

    Když dáte kuřecí kostry na hodinu do trouby a pečete je při 200stC , tak se z nich vypečou všechny ty dobré "šťávy" , které dávají polévce tu správnou chuť ! Takhle připravovat kuřecí vývar je pěkná blbost !!! Asi si tady někdo dělá srandu ...... A nebo je to kuchařský antitalent !:no::-//

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    DlabemeZdrave:Já používám většinou také čerstvou zeleninu, ale někdy není zbytí a dám mraženou, hlavně vybrat správnou směs.Třeba na kuřecí nudlicky používám směs Asia,nevím, jakou zkušenost mají ostatní, ale mě chutná.Do polévky samozřejmě polévkovou směs.:yes::yes:

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave(autorka receptu)

    chocolate: Jen dodávám, že zelenina není mražená. Je čerstvá, jen je to takový ten vakuovaný balíček, kde je právě směs polévkové zeleniny.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Manžel je polévkový, bez polévky se prý nenaobědvá, kuřecí vývar vařím velmi často také z koster vykostěných kuřat, ale abych řekla pravdu, opéct nejdřív kostry a pak z nich připravit výbornou polévku, jsem nikdy nezkusila:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    chocolate: souhlas:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    IvanaLK:A co je na nem nezdraveho?Nevidim zadna dochucovadla a pouziti mrazene zeleniny snad nikoho v zimnim obdobi, misto rychlene a dopravene pres pul sveta, nepohorsi.

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    Co je na tomto receptu zdravého? :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci vyvar kureci vyvar recept vývar kuřecí recept kuřecí vývar silný kuřecí vývar recept na kuřecí vývar vývar kureci vyvar z kosti jak udelat kureci vyvar kureci vyvar polevka kuřecí vývar ze stehen vývar recept jak uvařit kuřecí vývar dobrý kuřecí vývar nejlepší kuřecí vývar jak udělat čistý vývar silný kuřecí vývar recept jak udělat vývar recepty kureci vyvar jak se dělá vývar

Zapomněl/a jsem heslo