Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Chuděrka svíčková je často vnímána jako složité jídlo, přestože náročná je pouze na čas. Královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří, několik možností přípravy i dochucení. Máme pro vás léty prověřený recept, kterým své hosty zaručeně potěšíte.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

25. 5. 2009 18:05

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 015 kJ / 1 916 kcal
Bílkoviny138,98 g
Tuky124,43 g
Vláknina9,59 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,41 g
Sůl3,28 g
Sacharidy55,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Veronika.Hrozna

4. 1. 2021 22:46

mika59: <3Už mám plec, tak dlouhé to snad nebude? :-O Maximálně zkrať, já pochopím.

mika59

2. 1. 2021 01:01

Veronika.Hrozna: Roštěnou bych nepoužila, jedině falešnou svíčkovou nebo hovězí loupanou plec..a recept je na dlouho tak příště..až to bude aktuální..:-K

Veronika.Hrozna

2. 1. 2021 00:40

mika59: Napis cely postup, jen to zmotam, kdyz to nebudu mit kompletne pred nosem, az do okamziku vhozeni do utrob sporaku.:-D:-K:-D Mam rostenou, odlezelou, muzu i z toho:-?

hazel

2. 1. 2021 00:06

Dekuji Vam vsem, jste hodne,za tak rychlou odpoved, Ja jse ji udelala nejak moc, tak to zkusim a zmrazim ten zbytek co tu mam,. Hezky prvni vecer v 2021 preji.

mika59

1. 1. 2021 23:42

Veronika.Hrozna: Klasika, prošpikované. a.hodně.. a do orestované zeleniny na másle s kořením..

Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 23:40

mika59: Do ceho nakladas maso:-?

mika59

1. 1. 2021 23:28

Dajda: No právě, vždy ji vařím víc, že zbude i další den, ale prostě pro mně už je to přihřívaný jídlo, které už není to ono, i když je uleželé. Ta čerstvost a čistá chuť je u nás nej..ale vyzkouším..Já si totiž nedovedu představit, že mám tady celou rodinu a budu jim podávat přihřáté jídlo,, jen můj názor..;-):-K

Dajda

1. 1. 2021 23:23

mika59: Tohle jídlo je taky pro mě vymazlené a dělávám ho většinou o Vánocích - buď svíčkovou, ale ještě častěji maso na víně, což je vlastně totéž, ale místo smetany tam přijde červené víno (na podlití, hodně) a trochu rajčatového protlaku a pikantní rybízové zavařeniny. Tohle jídlo mně ihned po uvaření připomíná nezdařenou rajskou, ale po uležení třeba s kroketami nebo špeclemi - joj!
Zkuste někdy nechat jednu, dvě porce svíčkové stranou a pak ochutnejte po 2 dnech a po 4 dnech. Uvidíte, zda Vám bude chutnat lépe, je to určitě individuální. Já zase nemusím nechat odležet klasický guláš, ale třeba segedín vařím den předem. Svíčkovou nakládám, maso na víně nikoliv.

mika59

1. 1. 2021 23:06

Dajda: Já mám jiný názor, omáčka není guláš a pro nás je výborná čerstvá z třídenního naloženého a pomalu pečeného masa. Ale zase tvoji variantu jsem nezkoušela tak ji samozřejmě vítám. U nás je fakt ta vymazlená svíčková opravdu pro celou rodinu jednou do roka, tak se všichni těší.:-K Jinak takovou tu rychlou dělám častěji..

Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 23:01

mika59: Ja taky mrazim.:yes:

mika59

1. 1. 2021 22:46

hazel: Mrazila jsem, maso zvlášť. Omáčka je dobrá a nic ji není, po pomalém rozmražení.

Dajda

1. 1. 2021 22:31

Veronika.Hrozna: Kompletně dovařím, maso nechám zčásti vychladnout, aby se lépe krájelo. Nakrájené dám do mísy nebo kastrolu, zaliji hotovou omáčkou a pak dám v této roční době na balkon. I hovězí chce rozležet minimálně 2 dny, ale v chladu může být i déle. Jde především o tu omáčku, aby se chutě rozležely.

hazel: Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že smetanové omáčky se mrazit nemají. ;-)

hazel

1. 1. 2021 22:19

Devcata,mam na vas otazku,je mozne svickovou zmrazit.?Dekuji za poradu

Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 21:17

Dajda: Dáš do lednice už hotové ? Maso nakrájíš, nebo leží v lázničce v celku? Já myslím, že hovězí na den, nebo 2??? Králíka bych také nechala dva dny, srnce taky, hlavně mladého! A cukr také nepřidávám, smetana a mrkev jsou sladké až, až!
A někdy dostanu v krámě , tak sladkou mrkev, že tím osladím hovězí polévečku.:-D Co taky nemusí být, že ano!

Dajda

1. 1. 2021 20:51

Veronika.Hrozna: V každém případě bych se přimlouvala za 2 denní odležení. My jsme dnes měli králíka na smetaně ("svíčkovou"), jídlo jsem připravovala už ve středu. Dnes jsem malinko dosolila a jemně dochutila citrónovou šťávou. Omáčku dělám ze spousty čerstvé zeleniny, nedávám žádný cukr , stačí mrkev, ale k omáčce musí být hodně brusinek, nabízím misku, ze který si každý přidá na talíř, ne jenom lžičku na kolečku citrónu. <3

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou

Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYKz