Svíčková na smetaně
Svíčkovou často vnímáme jako složité jídlo, ale náročná je pouze na čas. Tato královna mezi českými omáčkami má mnoho tváří a více možností přípravy i dochucení. Náš recept je léty prověřený a můžeme podle něho omáčku bez obav uvařit i pro návštěvu.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,98 g |
Tuky | 124,43 g |
Vláknina | 11,97 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 1,41 g |
Sůl | 3,28 g |
Sacharidy | 55,15 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 2. 2022 13:31
Za mě... Orestovat na slanině prospikovane maso na vypeku Udělat karamel.. přidat čerstvou zeleninu na hrubo(mrkev celer cibule) "orestovat" přidat koření.. Zalít vyvarem. Dát péct na dlouho...
Vytáhnout maso rozmixovat... Přidat brusinky trocha citr stavy a sladká Smetana a je to pecka
4. 1. 2021 21:46
2. 1. 2021 00:01
1. 1. 2021 23:40
1. 1. 2021 23:06
1. 1. 2021 22:42
1. 1. 2021 22:40
1. 1. 2021 22:28
1. 1. 2021 22:23
Zkuste někdy nechat jednu, dvě porce svíčkové stranou a pak ochutnejte po 2 dnech a po 4 dnech. Uvidíte, zda Vám bude chutnat lépe, je to určitě individuální. Já zase nemusím nechat odležet klasický guláš, ale třeba segedín vařím den předem. Svíčkovou nakládám, maso na víně nikoliv.
1. 1. 2021 22:06
1. 1. 2021 22:01
1. 1. 2021 21:46
1. 1. 2021 21:31
hazel: Nikdy jsem to nezkoušela, ale myslím, že smetanové omáčky se mrazit nemají.
1. 1. 2021 21:19
1. 1. 2021 20:17
A někdy dostanu v krámě , tak sladkou mrkev, že tím osladím hovězí polévečku. Co taky nemusí být, že ano!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 6 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 7 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
Jak dlouho trvá příprava svíčkové omáčky, aby její výsledná chuť byla dokonalá
Retro okénko: Čevabčiči mělo být podle norem z roku 1964 z pravé svíčkové. V levnější variantě jídelen ho ale nahradilo jiné maso
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně svíčková nejlepsi svickova na smetane svíčková omáčka svíčková recept falešná svíčková na smetaně nejlepsí svickova svíčková recepty svickova na smetane video svíčková na smetaně v troubě recept na nejlepší svíčkovou svickova na smetane recept nejlepší svíčková na smetaně vepřová nejlepší recepty svíčková na smetaně vepřová svíčková na smetaně svíčková na smetaně pro začátečníky recept svíčková svíčková na smetaně top recepty výborná svíčková na smetaně nejlepší recept na svíčkovou
Suroviny: svíčková hovězí, slanina uzená, sůl, pepř černý, tuk, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar masový, bobkový list, koření nové koření, mouka hladká, smetana kysaná, cukr, šťáva citronová
Svíčková na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYKz
70 názorů