Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených dezertů do skleničky: Ochutnejte ty nejlepší poháry
Zdroj: Toprecepty

Dezerty do skleničky jsou jednoduchým pohoštěním pro návštěvy nebo na sváteční příležitosti, jednoduché verze poslouží i jako rychlá a nápaditá svačinka. Vybrali jsme pro vás ty nejžádanější recepty, které ale můžete dále upravit podle vlastní fantazie.

Výhodou pohárů a různých dezertů do skleničky je široká škála možností a současně maximální jednoduchost přípravy. Zaměříme se na kontrasty chuti i barev. Důležitou roli hraje chutné ovoce, které vybíráme podle momentální sezóny. Použijeme poháry z průhledného skla nebo jen skleničky či skleněné misky. Důležité je, aby barevnost vynikla a nebyla jen "schovaná".

1. místo

Čokoládový pohár tvoří několik vrstev krémů, které vytvoříme ze šlehačky, čokolády a mascarpone. Na dozdobení dezertu použijeme ovoce, oplatky, šlehačku a vaječný koňak. Dáme si záležet na vhodně zvolené barevnosti a vkusném střídání vrstev. Lístek máty nebo meduňky naše dílko krásně dotvoří.

2. místo

Tento recept je pojmenován po slavném italském likéru, jeho důležité součásti. Budete potřebovat mascarpone a čerstvé ovoce. Mimořádně krásné jsou jahody, ale můžete použít i jiné druhy např. kiwi, banány nebo maliny. Nezapomeňte ještě na piškoty.

3. místo

Karamelový pohár vyniká jemnou a lahodnou chutí. Potěší jistě všechny milovníky tvarohu, protože tvarohový krém s karamelovou příchutí tvoří větší podíl každé porce. Dezert doplníme kompotovanými broskvemi a zakysanou smetanou.

4. místo

Další pohár vyniká jednoduchostí a rychlostí přípravy. Stačí jen několik surovin a dobrota je hotová. Z kiwi připravíme protlak a vrstvíme jej do poháru střídavě se zakysanou smetanou. Na ozdobu použijeme čokoládové sušenky.

5. místo

Jahody jsou velmi vděčnou surovinou do pohárů. Nejlepší jsou čerstvé, ale dají se použít i mražené nebo kompotované. Skvělou volbou je i lžička jahodového džemu. Ovoce vrstvíme střídavě s pudinkovo-tvarohovým krémem. Kouzelně vypadající pohár upoutá krásnou strukturou i dokonalou chutí.

6. místo

Maliny jsou dalším výtečným ovocem, které se výborně hodí na přípravu dezertů. Lehce nakyslá chuť se příjemně doplňuje se sladkým krémem z pudinku, tvarohu a smetany ke šlehání. Vrstvy ještě proložíme rozdrcenými sušenkami

7. místo

Krtkův dort je osvědčený moučník, ale můžeme si to tentokrát zjednodušit. Krém proložíme nadrcenými kakaovými sušenkami a plátky banánů nebo jiného ovoce. Kromě banánů můžete vyzkoušet např. kompotovaný ananas.
Míša pohár je rychlou variantou výborných Míša řezů. Budete potřebovat čokoládové sušenky a krém z měkkého tvarohu, smetany ke šlehání a želatiny. Na závěr dezert ještě přelijeme čokoládovou polevou.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky