Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zemlbába - žemlovka

Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená, obohatit ji můžete tvarohem či oříšky. Také ji zbožňujete?

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

18. 3. 2009 10:27

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 381 kJ / 1 286 kcal
Bílkoviny65,16 g
Tuky35,93 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy167,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina68 Martina68

2. 2. 2024 20:51

Dělám stejně, jen tvaroh dávám pod jablka, aby se šťáva z jablek hezky vsákla do tvarohu a ne do housek, ale to je jen detail, podstatné je, že nám všem vždycky chutná <3:yes:

Marie Svarcova Marie Svarcova

2. 2. 2024 08:37

:-)<3:yes: Žemlovku dělávám také podobně ale z bílků šlehám sníh :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 1. 2024 16:25

Pokud mám starší bílé pečivo, tak žemlovku dělávám. Někdy jen s tvarohem nebo s jablky, mimo sezónu používám i sterilovaná jablka ve vlastní šťávě.
Kombinace jablek a tvarohu je moc dobrá, do tvarohu jsem kromě rozinek přidala trochu nasekaných vlašských ořechů, mléko k namáčení pečiva vždy lehce osladím, žemlovka chutnala všem. :-K

Hella Hella (moderátorka)

7. 1. 2024 22:13

Díky za připomenutí, už se na ní chystám delší dobu.

czvlakan77 czvlakan77

7. 1. 2024 21:52

Skvělý rychlý recept. <3

Míra

15. 1. 2015 07:42

Zdenka:A potom si ty houstičky spapinkala viď?

Andy

28. 7. 2013 11:05

Žemlovka se nám teprve dělá v troubě ale vypadá famózně.....:-p Už se těším až jí ochutnáme s rodinou...... :-K

janatka janatka

6. 12. 2009 00:24

Máme také rádi.:-p

Zdenka

7. 11. 2009 12:21

Ahoj. Základ houstičky namočené v mléce ,jablíčka, pak jsem dala rozinky do tvarohu zředila mlékem,vajíčka, a rozprostřela jednu vrstvu. Posypala kokosem .skořicí,vanil. cukr a na konec houstičky s máslem a mlékem.

2

9. 4. 2009 07:15

;-(

Bibinka Bibinka

18. 3. 2009 13:36

Vašku, až jí budeš dělat příště, tak tam na ty jablka ještě dej uvařený, vychlazený vanilkový pudink, je to ještě lepší, jako když jíš dortík.:-p
Máš to hezky nafocený, tak předpokládám,že foťák už máš ve svých rukách.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 3. 2009 13:35

Vašíčku, ty jsi šikula! A jak krásný postup!:-):yes:

Paprika Paprika

18. 3. 2009 10:33

Václave - z tvých fotek je vidět, že jsi patriot z jižních čech. :yes:;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zemlbába s jablky a tvarohem zemlbába s jablky rychlá semlbába recept zemlovka jak se děla zemlbaba zemlebaba zemlbába nejlepší recept semlbaba zemlbába tvarohová recept zemlbaba s tvarohem semlbába recept zemlobába semelbaba zemelbaba zeměbába zemobába žemlovka recept žemlebaba recept recept na semlbabu zeml

Suroviny: jablko, vánočka, mléko, máslo, vejce, tvaroh měkký, rozinky, cukr, skořice mletá, cukr vanilkový, smetana, oříšky

TopRecepty.cz

Zemlbába - žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpVO