Zemlbába - žemlovka

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Sladká jídla 8 názorů

Suroviny

Jablka
nejlépe včerejší rohlíky (mohou být i housky, bagety, večky, ale i vánočka apod.)
mléko
máslo
měkký tvaroh
rozinky
cukr
skořice
vanilkový cukr
(Může být a nemusí být trochu smetany, drcené oříšky atd)
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nádobu (aby měla víko, poklici - my používáme remosku) silně vymažeme máslem a naskládáme nakrájené pečivo v jedné vrstvě. Současně nalepíme připravené pečivo i na stěny. Pokračujeme vrstvou krájených jablek. Vše mírně přisladíme a oskořicujeme. Sladíme podle chuti a sladkosti a kyselosti jablek.

  2. Nadrobíme měkký tvaroh a posypeme rozinkami. Lze dát i oříšky a pod. Pokračujeme vrstvou pečiva a dál jablky, stále dokola, až nahoru nebo kolik zemlbáby chceme. Naposled posypeme půlkou vanilkového cukru a prolijeme mlékem - rozumně, aby to neplavalo, ale jen se to provlhčilo. Silně vše rukou stlačíme. Dobré je použít hrneček s rovným dnem. Lze také nyní dát i smetanu-NE zakyslou, ale sladkou na šlehání nebo vaření. Posypeme zbytkem vanilkového cukru a velmi dobře rozložíme plátky másla. Dáme péci dorůžova.

Poznámka

Jí se teplé, ale je to dobré i studené. Moc záleží na pečlivosti skládání, másle a dobrém promočení. Je to jako dortíček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zemlbába - žemlovka

  • Míra Míra(neregistrovaná)

    Zdenka:A potom si ty houstičky spapinkala viď?

    Odpovědět

  • Andy Andy(neregistrovaný)

    Žemlovka se nám teprve dělá v troubě ale vypadá famózně.....:-p Už se těším až jí ochutnáme s rodinou...... :-K

    Odpovědět

  • janatka janatka

    Máme také rádi.:-p

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Ahoj. Základ houstičky namočené v mléce ,jablíčka, pak jsem dala rozinky do tvarohu zředila mlékem,vajíčka, a rozprostřela jednu vrstvu. Posypala kokosem .skořicí,vanil. cukr a na konec houstičky s máslem a mlékem.

    Odpovědět

  • 2 2(neregistrovaný)

  • Bibinka Bibinka

    Vašku, až jí budeš dělat příště, tak tam na ty jablka ještě dej uvařený, vychlazený vanilkový pudink, je to ještě lepší, jako když jíš dortík.:-p
    Máš to hezky nafocený, tak předpokládám,že foťák už máš ve svých rukách.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vašíčku, ty jsi šikula! A jak krásný postup!:-):yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Václave - z tvých fotek je vidět, že jsi patriot z jižních čech. :yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zemlbába s jablky a tvarohem zemlbába s jablky rychlá semlbába recept jak se děla zemlbaba zemlbába nejlepší recept zemlebaba semlbaba zemlbába tvarohová recept zemlbaba s tvarohem semlbába recept zemlobába semelbaba zemelbaba zeměbába zemobába žemlebaba recept recept na semlbabu zeml recept na zemlebabu semlebába

Zapomněl/a jsem heslo