Ovocné knedlíky jsou jedlý hřích, kterému se jen těžko odolává
Kdo by odolal ovocným knedlíkům posypaným cukrem a skořicí a přelitým rozpuštěným máslem... Nejlépe chutnají po fyzické námaze, protože během chvíle doplní vybitou energii. Jejich výhodou je také to, že jsou variabilní co se těsta i náplně týče.
Těsto na ovocné knedlíky
Nadýchané ovocné knedlíky jsou vyrobené z kynutého těsta. O něco méně náročnější a rozhodně rychlejší je těsto tvarohové. Poněkud opomíjené, ale také výborné je bramborové těsto, díky kterému mají ovocné knedlíky specifickou chuť.
Náplň ovocných knedlíků
Nejlepší je čerstvé sezónní ovoce, třeba voňavé jahody, zlaté meruňky nebo švestky. Po sezóně je knedlíky možné naplnit kompotovaným ovocem dle vašich zásob. Pro zpestření lze použít více druhů kompotu nebo vícedruhový kompot. Pokud žádné ovoce po ruce není, jako náplň lze použít i džem.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 1 hodinou
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Lečo po francouzsku: Při přípravě dokonalého ratatouille z rajčat, cuket, paprik a lilku hrají klíčovou roli správné suroviny
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
MasterChef Česko 2022: Slanina guanciale je běžně k dostání a vylepší chuť mnoha jídel, od špaget po omeletu