Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mirabelkový kompot s hřebíčkem

Kouzlo mirabelkového kompotu s hřebíčkem, přináší jemnou sladkost těchto malých žlutých švestek, doplněnou o lehce kořeněnou vůni hřebíčku. Tento tradiční kompot je ideální pro zimní večery, kdy vám připomene sluncem zalité léto v každém soustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KopretinaJana KopretinaJana

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 318 kJ /
1 988 kcal
Bílkoviny13,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy450,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mirabelky omyji, nechám pecky a naskládám do čistých (sterilizovaných) sklenic. Krok 2: Připravím nálev z vody a cukru. Krok 3: Do každé sklenice dám jeden hřebíček a zaliji nálevem. Navrch dám 1 lžičku rumu. Krok 4: Nechám 1 cm místa od hrdla sklenice, uzavřu víčky a steriluji při teplotě 85 °C 20-25 minut. Poté vyjmu, otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout.

TIP: Jak zavařit mirabelky - rady a tipy

Zveřejněno 5. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelkový kompot s hřebíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P32l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelkový kompot s hřebíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P32l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Frantiska: Děkuji za upřesnění :-) Bohužel pod pojmem "myrobalán" by to tu nikdo nevyhledával, proto označení "mirabelky" ;-)

Mirabelka vypadá jinak:
5. Mirabelky
Kvetou bílými, menšími květy, větévky mají kolce. Malé kulovité, výjimečně podlouhlé plody, barvy žluté až zlatožluté mají dužninu měkčí konzistence. Je žlutá, nelpí na pecce, chuť je sladká až velmi sladká. Odrůdy mirabelek se liší především dobou zrání.

Tato skupina má u nás nejužší sortiment (Nancyská, dále perspektivní velkoplodé mirabelky Bellamira a Miragrande).

https://izahradkar.cz/zahrada/ovoce/peckoviny/se-v...

tohle odhaduju na https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_myrobal%...

Suroviny:
mirabelka, cukr, voda, koření hřebíček, rum

Přidat fotografie receptu