7 podzimních pomazánek: Podle těchto receptů jsou plné barev a moc dobře chutnají
Začínající podzim nabízí sklizeň různé zeleniny, která je výtečná v celé řadě jídel. Jednou z možností zpracování je připravit chutnou pomazánku, kterou namažeme na pečivo i na chlebíčky pro návštěvu. Máme pro vás recepty na sedm báječných podzimních pomazánek. Můžete si vybrat.
Některé zeleninové pomazánky se připravují ze syrové zeleniny, do jiných se nejprve zelenina vaří. Ať už je to tak nebo onak, většinou se tyto pomazánky vyznačují výraznou lákavou barvou, kterou jim zelenina dává. Užijte si podzimní barvy i na talíři a parádně si pochutnejte.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
- Pomazánka z lučiny a červené řepy
- Pomazánka z pečené dýně a papriky
- Křenová pikantní pomazánka
- Mrkvová pomazánka
- Celerová pomazánka à la humr
- Pikantní pomazánka z cukety
- Hokkaido pomazánka s Cottage sýrem
1. místo
Pomazánka z červené řepy má mnoho variací. Tu naši budete mít během chvíle hotovou. Stačí nastrouhat syrovou řepu a tvrdý sýr, pak už jen promíchat s několika dalšími ingrediencemi. Hotová pomazánka se skvěle hodí k celozrnnému pečivu.
2. místo
Z dýně Hokkaido obvykle připravujeme polévku, rizoto nebo ji pečeme jako součást hlavního chodu. Co z ní pro změnu připravit pomazánku? Předem upečená dýně s paprikou a česnekem se rozmixuje, doplní dalšími surovinami a podává například s topinkou.
3. místo
Užijte si v pomazánce chuť čerstvého křenu, který vám navíc pomůže zahnat podzimní neduhy. Při přípravě pomazánky buďte opatrní, ať to s křenem nepřeženete. Křen je skvělý i do pomazánky v kombinaci s červenou řepou.
4. místo
Mrkvová pomazánka je další podzimní dobrota, kterou mažeme na chléb, topinky i chlebíčky. Výborně se hodí na svačinu pro děti. Najemno nastrouhanou mrkev promícháme s prolisovaným česnekem, taveným sýrem, majonézou a je hotovo.
5. místo
I když celer běžně nejíte a nepatří mezi vaše oblíbené potraviny, věřte, že stojí za to dát šanci této pomazánce z nastrouhaného celeru a mrkve. Budete příjemně překvapeni, když lahodnou pomazánku ochutnáte.
6. místo
Z úrody cuket vyzkoušejte teplou zeleninovou pomazánku, která se nejlépe hodí k topince. Nešetřete cibulí a česnekem, nezapomeňte na chilli papričku. Labužnická večeře zachutná zejména pánům, ale i všem ostatním, kteří ocení pikantní jídlo.
7. místo
Další pomazánka je z dýně Hokkaido, kterou tentokrát krátce podusíme na cibulce. Další postup je otázkou chviličky. Vychlazenou dýni rozmačkáme s česnekem a sýrem Cottage, dochutíme a podáváme namazanou na čerstvém pečivu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vaření v páře je stará metoda. Proti klasickému vaření šetří čas, energii i vodu. A jde to i bez parního hrnce
Jak připravit krémovou polévku z dýně hokkaido? Rychlá a jednoduchá polévka chutná výborně a skvěle zahřeje
Jak upéct domácí rohlíky. Křupavé a přitom uvnitř vláčné pečivo dá naší snídani nový rozměr
Komentáře
21. 9. 2023 21:38