Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit krémovou polévku z dýně hokkaido? Rychlá a jednoduchá polévka chutná výborně a skvěle zahřeje
pixabay

Chladný podzimní čas je období, kdy oceníme teplou polévku. Prohřeje prochladlé tělo po návratu domů, doplní tekutiny a zasytí žaludek. Jednou z prohřívacích polévek je krémová polévka z dýně hokkaido.

Dýně hokkaido je velmi jednoduchá na zpracování. Nemá totiž tak tvrdou slupku jako ostatní dýně a tak ji nemusíme loupat, čímž se její zpracování stává o poznání rychlejší.

Jak připravit polévku z hokkaido

Postup je snadný a výsledek spolehlivý - stačí vědět, jak na to.

  • Opláchnutou dýni rozkrojíme a vydlabeme z ní dužninu a semínka. Dýni nakrájíme na kostičky.
  • Na oleji osmažíme cibulku dozlatova a přidáme na ni nakrájenou dýni.
  • Zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme do změknutí.
  • Osolíme, přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru. 
  • Ještě chvíli povaříme.

Čím zvýraznit chuť polévky

Polévku můžeme ochutit například česnekem, mletým pepřem, zázvorem, chilli, curry, tymiánem či šalvějí.

K dýňové polévce se hodí také mrkev nebo kokosové mléko. Pokud chceme udělat mrkvovo-dýňovou polévku, pak nejprve vložíme do hrnce mrkev, která se potřebuje vařit déle, a až když mrkev začíná měknout, přidáme dýni, která bude uvařená mnohem rychleji.

Čím ochutit dýňovou polévku na talíři

Správné ochucení vyzdvihne a doladí chuť polévky. Ochutíme ji:

Tipy na další podzimní polévky najdete v našem dalším článku.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky