Jak připravit krémovou polévku z dýně hokkaido? Rychlá a jednoduchá polévka chutná výborně a skvěle zahřeje
Chladný podzimní čas je období, kdy oceníme teplou polévku. Prohřeje prochladlé tělo po návratu domů, doplní tekutiny a zasytí žaludek. Jednou z prohřívacích polévek je krémová polévka z dýně hokkaido.
Dýně hokkaido je velmi jednoduchá na zpracování. Nemá totiž tak tvrdou slupku jako ostatní dýně a tak ji nemusíme loupat, čímž se její zpracování stává o poznání rychlejší.
Jak připravit polévku z hokkaido
Postup je snadný a výsledek spolehlivý - stačí vědět, jak na to.
- Opláchnutou dýni rozkrojíme a vydlabeme z ní dužninu a semínka. Dýni nakrájíme na kostičky.
- Na oleji osmažíme cibulku dozlatova a přidáme na ni nakrájenou dýni.
- Zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme do změknutí.
- Osolíme, přilijeme smetanu a rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru.
- Ještě chvíli povaříme.
Čím zvýraznit chuť polévky
Polévku můžeme ochutit například česnekem, mletým pepřem, zázvorem, chilli, curry, tymiánem či šalvějí.
K dýňové polévce se hodí také mrkev nebo kokosové mléko. Pokud chceme udělat mrkvovo-dýňovou polévku, pak nejprve vložíme do hrnce mrkev, kterou je potřeba vařit déle, a až když mrkev začíná měknout, přidáme dýni, která bude uvařená mnohem rychleji.
Čím ochutit dýňovou polévku na talíři
Správné ochucení vyzdvihne a doladí chuť polévky. Ochutíme ji:
- lžící zakysané smetany (použijeme spíše tehdy, když smetana není součástí polévky
- opečenými krutónky
- opraženými dýňovými semínky
- pokapeme dýňovým olejem
- posypeme čerstvými nebo sušenými bylinkami jako například koriandrem či petrželkou
Tipy na další podzimní polévky najdete v našem dalším článku.
Komentáře