Med (sirup) z květů černého bezu
Bezová šťáva je klasickým využitím tradičních jarních květů. Zkuste pro jednou připravit ještě koncentrovanější chuť bezu v cukerném medu. Příprava je sice poněkud zdlouhavá, ale v zimě si rádi chutný medík lžičkou naberete.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 002 kJ / 4 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 010,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud po vychladnutí je směs řídká, opět na nějakou dobu zahřeji a plním až následně. Poprvé jsem nechala vychladit i 3X, než jsem se trefila. Nyní už to mám v oku.
ZDROJ: moje teta Málina
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2012 19:41
8. 5. 2012 19:04
Je mi to líto, komentáře píšu pouze jako registrovaná, díky
8. 5. 2012 19:01
8. 5. 2012 18:30
8. 5. 2012 15:49
8. 5. 2012 14:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 14 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 17 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 27 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 30 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 55 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Med je výborné sladidlo a lze ho využít v mnohých moučnících i jiných pokrmech
Desatero častých otázek a odpovědí na téma černý bez a jeho zpracování. Recepty na bezový sirup a další využití
Další recepty
Tématické fráze: sirup z květů černého bezu sirup z černého bezu bez vaření sirup z černého bezu med z květů černého bezu černý bez recepty černý bez sirup recept černý bez květ recepty příprava sirupu z černého bezu med z černého bezu černý bez med jak udělat med z čern med s květu černého bezu púpavový med sirup z květů černého bezu 30 sirup z černého bezu na co je dobry recept sirup z černého bezu sirup a med s z černého bezu bezinky sirup recept med z květů černého černého bezu jak udělat med z černého bezu
Suroviny: květy černého bezu, citron, voda, cukr krystal
Med (sirup) z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mGl9
6 názorů