Sirup z černého rybízu

tejaja Kuchařka:

Zavařeniny 35 názorů

59

Suroviny

3 dl bobulek černého rybízu
200 listů černého rybízu
3 kg cukru
50 g kyseliny citrónové
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bobuľky čiernych ríbezlí varíme s umytými listami v 3 l vody 20 min.

  2. Precedíme cez látku, pridáme do šťavy cukor, kyselinu citrónovú a varíme 20 min.

  3. Horúcu šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.

Poznámka

Šťava sa pridáva v malom množstve do vody na pitie.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sirup z černého rybízu

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Milenisko: :-O:-O:-O Tak ja sa ospravedlňujem, majú to byť listy čiernych ríbezlí. Neide o preklep, ale chyba vznikla pri prechode na nový dizajn topiek pred časom, kedy externistky prepisovali slovensky zadané suroviny na česky písané. Nie je to moja chyba, napriek tomu ma to veľmi mrzí. :-K

    Odpovědět

  • Milenisko Milenisko

    Doufám, že listy z černého bezu - nikoli z černého rybízu - nejsou překlep. Jelikož už se černý rybíz i černý bez(listy) vaří!:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hana: Já myslím, že kvalitnější určitě bude sirup z bobulek než z květů, počkala bych si na ně. I na netu, co jsem koukala, tak jsou šťávy z plodů, z květů jsem nenašla.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Hana: Pani Hanka, v tom vám neporadím. Z jarabiny som nikdy nerobila, ale možno niekto poradí, kto robil. ;-)

    Odpovědět

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    Mám dotaz: kvetou jeřabiny - myslíte, že je možné udělat sirup i z jejich květů?
    Děkuji za odpověď.
    :-)

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Je zvláštní, že je stále kritizován jeden z těch málo lidí, kteří tady opravdu zkouší nové a občas i zvláštní recepty a zkušenosti pro ostatní popíše, což mi přijde velmi přínosné.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Kto chce psa biť, palicu si nájde. Prajem vám vo vašom ironickom a urážlivom postoji voči ľuďom veľa úspechov. ;-)
    Mimochodom, neviem, ako pre vás, ale pre mňa je oveľa prijateľnejší blbý recept ako blbý človek. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Ale dyť si vařte jak umíte…

    tejaja:
    Sama víte, že toto si ani neprskne, ale tý vaší sekundantce, co je tu za vařečku, to vysvětlovat nebudu
    Přijde mi, že pomalu ztrácíte nadhled a glanc… už zde http://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pap... jste byla poněkud nevrlá a tady teď, pokud byste chvilku počkala, tak jste mohla reagovat věcně na mé pokusničení a snad byste primitivně nesklouzla do osobní roviny. Z vaší poslední věty mám dojem, že si myslíte, že si naschvál vybírám vaše recepty. Mýlíte se. Vybírám k odzkoušení blbé (dle subjektivního názoru) recepty. Autoři jsou mi šumafuk…

    1. Sirupu po uvaření podle rcp bylo 4,7 litru
    2. Zkusmo jsem povařil zvlášť ve vodě jen listí; smrdělo to jako povařené kopřivy, ale v sirupu to cítit není
    3. Jednu dávku jsem uvařil bez listí… Nepatrný rozdíl jsem poznal, ale jsem zvědav, zda to při ochutnávce pozná i mančaft
    4. Pro mě je objevné to, jak málo černého rybízu (ať s listím, či bez listí) stačí k aromatizaci sirupu. Kdybych nevyzkoušel, neuvěřím… :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    cathleen:
    No, je sezona zavařování..., zkuste si to. Mi vyšlo opravdu o 0,8 litru

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja::-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    casino: Var je odvtedy silnejší a slabší, odkedy sa plameň dá regulovať. Dajte to vrieť na úplne stiahnutý plyn a úplne najsilnejší a uvidíte ten rozdiel. Prajem príjemné upratovanie. :-D:-D:-D
    Mimochodom, nechcete si liečiť mindráky iným spôsobom ? Vyskúšať neobvyklé kombinácie pri recepte, zvláštny recept, to áno, to rešpektujem,aj ja to robím. Ale vyberať si pravidelne na mušku nejaký recept a ...., to je už fakt choré. ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: a vy neznáte pojem silnější nebo slabší var? :-O:-O:-O. Někdy to přece vaří tak, že to bublá, stříká všechno okolo (teda úklid této sladké směsi rozprskané z neuhlídaného hrnce mě ve snech děsí dodnes, ta lepkavost, binec, brrr:-D:-D) a nebo to můžete nechat jen jemně perlit, aby se prostě to vařilo jen lehounce a ne prudce.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: asi jsem to neobratně napsala - kilo rozpuštěného cukru v kapalině zvětší objem této kapaliny o 0,6 litru. :-)Tedy - mělo by, podle knihy o výrobě domácích nápojů (džusy, sirupy atd.)

    Odpovědět

  • casino casino

    cathleen:
    Aha... Neééé.
    Ale cosi mi říká, že je to fuk:-8
    Tak počkám a znovu změřím.
    Uvidíme:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    casino: zcela rozpuštěný?

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: černý rybízový recepty šťáva z černého rybízu sirup z rybízu černý rybízový sirup sirup z červeného rybízu sirup z rybízu recept cerný bez recepty sirup z černého bezu za studena šťáva z černého rybízu recept šťáva z rybízu recept rybíz sirup recepty z rybizu černý rybíz marmeláda černý rybíz štava zpracování černého jeřabu výroba sirupu z rybízu černý rybízový recepty sirupy domaci sirup z rybizu rybíz recepty recept na sirup z rybízu

Zapomněl/a jsem heslo