Kladenská uhlířina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 746 kJ / 417 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,12 g |
Tuky | 16,87 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 55,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Uhlířina typický a oblíbený krajový pokrm z Kladenska, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.
Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2014 16:37
Babička byla z Kladna.Knedlíky nakrájené na kostičky nejdřív opekla na sídle pak přidala brambory a nakonec osmaženou cibulku.To je pravá kladenská uhlířina chudých.
21. 11. 2013 17:43
Supr fotka,dík a jsrm rád že chutná.
20. 11. 2013 19:14
Výborné jedlo, keď sú doma zvyšky a zbytky Urobila som k tomu zeleninový šalát a nadlabli sme sa
5. 9. 2013 15:23
Naše mamka ji také dělala jen do ní přidávala i dušené zelí.
5. 9. 2013 15:12
Já bych si také dala i s tím kvašákem
5. 9. 2013 12:30
Dělám kdykoliv mě zbyde jenom pár plátků knedlíků. Jako malá jsem jí vůbec neměla ráda. To by maminka koukala že jí dělám. Mužským to chutná,ale samozřejmě že s nějakou opečenou uzeninou a když není kvašák tak třeba s čalamádou.
5. 9. 2013 11:29
maria: Je tu hodně receptů, takzvaně co dům nebo lednička dala. Jen se musej hledat, takže si dejte do vyhledavače suroviny, které chcete spotřebovat a třeba vám zdejší recepty najdou nějaký recept. Já sama také nic nevyhazuju, ale tzv. "zbytkuju", jsem tak naučená
5. 9. 2013 10:59
Milý recept hodný vyskúšania, doteraz som totiž staré knedle dávala môjmu zverincu=psíkovi a mačičke.Inak, ja ho poznám pod menom granatiersky pochod, no namiesto knedle sa miešajú zemiaky s cestovinou-fliačkami.A nebolo by zlé, keby ste poskytli aj iné recepty typu "čo chladnička dala".
Vďaka, Maria
Vďaka, Maria
4. 9. 2013 20:43
Musím tě opravit, ale jen malinko - uhlířina takto dělaná, se vařila i v Jizerkách, Krkonoších a tak. Dělám do dneška, nejlepší je k tomu kvašák. Jinak souhlas, dycky je rozumné využít zbytky a naši předkové v tom vynikali
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 31 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 33 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 44 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 46 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Další recepty
Tématické fráze: uhlířina recept uhlířina recept na uhlířinu bezmasá jídla- uhlířina recept uhlířina uhlířina recept-jídlo recepty uhlířina pokrm uhlirina recepty - uhlířina jak se vaří uhlířina jak uvařit uhlířinu jak se dělá uhlířina prava uhliřina uhlířina s knedlíkem co je uhlířina uhlířina recepty jidlo uhliřina recept na kladenskou uhlirinu uhlířina pokrm uhlířina s knedlíky
Suroviny: knedlík houskový, brambory, máslo, cibule
Kladenská uhlířina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nl7Y
9 názorů