Slovenský krémeš
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba, kde je listové těsto nahrazeno medovými pláty.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
16 řezů
Nutriční hodnoty
Energie | 24 289 kJ / 5 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,96 g |
Tuky | 307,38 g |
Vláknina | 9,60 g |
Cholesterol | 2,19 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 643,52 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Druhý plát se mi ne úplně ukázkově upekl a musela jsem ho po stranách trochu seříznout. Odřezky jsem vyplnila tu část plechu, kde nebyla šlehačka zakrytá, abych neplýtvala, že...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 4. 2018 11:05
7. 4. 2018 07:50
na vrch dávam čokoládovú polevu.
Cesto vaľkám na pečiacom papieri (pod papier na linku dám pár kvapiek vody, aby sa nehýbal), potom prenesiem papier s cestom na plech. Nie je potrebné piecť na opaku plechu, ani mazať tukom, po vychladnutí sa papier ľahko zlúpne.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 5 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 2 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 5 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 15 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 18 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 43 minutami
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 1 hodinou
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 1 hodinou
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Další recepty
Tématické fráze: kremes kremež kremes recept domáci krémeš top recepty kremes krémeše recept recept na kremeše kremež recept kremes top recept babitčin kremeš top recept slovenské řezy top krémeš kremoš kremeše recept na youtube videorecept jak zužitkovat žloutky krémeše zákusek slovenský kremeš kremeš.. dvou vrstvy kremes moucnik keremes
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, prášek do pečiva, máslo, vejce, rum, med, sůl, mléko, pudink vanilkový, máslo, žloutek, cukr krupice, smetana ke šlehání, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá
Slovenský krémeš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knK5
2 názory