Tvarohový krémeš

Jojko Kuchař:

Moučníky , Řezy 17 názorů

58

Suroviny

Cesto:
300 g polohrube mouky
150 g práškového cukru
150 g masla
1/2 prášek do pečiva
1 celé vejce
1 žloutek
Plnka:
500 g mekkeho tvarohu (2 balíčky)
150 g práškového cukru
1/2 l mleka
1 dl oleje
1 krémový prášek Zlatý klas
1 balenie vanilkového cukru
3 žloutky
1 celé vejce
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto pak rukou rozmačkáme na vymazaný plech. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň, kterou si připravíme takto: všechny přísady rozmixujeme a vylijeme na těsto.

  2. Dáme péct do středně vyhřáté trouby alespoň na 0,5 hodiny. Před dopečením když už nádivka zhoustla vyjmeme z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 kopcovitých lžic krystalového cukru. Dáme ještě zapéct na 7-10 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 99 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohový krémeš

  • václav václav (neregistrovaný)

    Nepleťte si prosím vanilkový s vanilinovým (viz.chemie)To je jako kyselá okurka naložená v octu a okurka v kyselině citronové(viz.chemie) OK:-))

    Odpovědět

  • Pampeliška Pampeliška(neregistrovaná)

    Máte pravdu, dnes jsem ho koupila v Tescu.. :)

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Zlatý klas je v podstatě čistý kukuřičný škrob, jen s vanilkovým aroma a barvivem. Jde tedy nahradit např. Maizenou a přidat vanilku, já to tak dělám;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    spagetka: v Kauflandu jsem ho už dlouho neviděla, stopro ho mají v Tescu:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pampeliška: Zlatý klas je již od loňska i v Čechách, konkrétně stoprocentně v Kauflandu. Jak v jiných marketech, nevím, ale já ho kupuju v Kaufu

    Odpovědět

  • Pampeliška Pampeliška(neregistrovaná)

    Zlatý klas je na Slovensku. U nás se to dá krásně nahradit vanilkovým krémem. Ten se dává na buchtičky (není to klasický pudink). Má to jinou chuť i konzistenci. Ale recept skvělý !

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Lidunka: Donedávna i v Kauflandu, nevím proč už zase ne:-//

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka(neregistrovaná)

    Zlaty klas kupuji v globusu ;-)petlieskovan@gmail.com

    Odpovědět

  • lidunka lidunka(neregistrovaná)

    Zlaty klas sa da koupit v globusu ;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Tak ten prostě MUSÍM vyzkoušet :-!:yes::-p:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    maizena: Zlatý klas sa nevyrába, ale vyrába sa "Krémový prášek" , výrobca Amylon, a je to to isté. A ten dostať, je to český výrobok ;-);-)

    Odpovědět

  • maizena maizena(neregistrovaná)

    Zlaty klas se v Cechach nevyrabi ani nedovazi - castecne se dal nahradit skrobovym praskem maizena v krabicce, mivala to Jednota, v obchodacich to neni - z nouze pouzivam puding ale neni to ono, Zlaty klas je o moc jemnejsi a napln lahodnejsi

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • HankaR. HankaR.

    :yes: Už jsem moučník také pekla a použila klasiku vanilkový pudink. U nás velmi oblíbený moučník:-p:yes:

    Odpovědět

  • RENATA RENATA(neregistrovaný)

    Tak jsem si upekla tento moucnik a dala jsem tam klasicky vanilkovy puding a povedlo se.
    Moc dobra buchticka:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo