

Tvarohový krémeš
Suroviny
- Cesto:
- 300 g polohrube mouky
- 150 g práškového cukru
- 150 g masla
- 1/2 prášek do pečiva
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- Plnka:
- 500 g mekkeho tvarohu (2 balíčky)
- 150 g práškového cukru
- 1/2 l mleka
- 1 dl oleje
- 1 krémový prášek Zlatý klas
- 1 balenie vanilkového cukru
- 3 žloutky
- 1 celé vejce
Postup přípravy receptu
Suroviny na těsto vypracujeme a necháme v chladu ztuhnout. Těsto pak rukou rozmačkáme na vymazaný plech. Na těsto vylijeme tvarohovou náplň, kterou si připravíme takto: všechny přísady rozmixujeme a vylijeme na těsto.
Dáme péct do středně vyhřáté trouby alespoň na 0,5 hodiny. Před dopečením když už nádivka zhoustla vyjmeme z trouby a na povrch koláče rozetřeme sníh ušlehaný ze 4 bílků a 4 kopcovitých lžic krystalového cukru. Dáme ještě zapéct na 7-10 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tvarohový krémeš
-
Nepleťte si prosím vanilkový s vanilinovým (viz.chemie)To je jako kyselá okurka naložená v octu a okurka v kyselině citronové(viz.chemie) OK
-
Máte pravdu, dnes jsem ho koupila v Tescu.. :)
-
Zlatý klas je v podstatě čistý kukuřičný škrob, jen s vanilkovým aroma a barvivem. Jde tedy nahradit např. Maizenou a přidat vanilku, já to tak dělám
-
spagetka: v Kauflandu jsem ho už dlouho neviděla, stopro ho mají v Tescu
-
Pampeliška: Zlatý klas je již od loňska i v Čechách, konkrétně stoprocentně v Kauflandu. Jak v jiných marketech, nevím, ale já ho kupuju v Kaufu
-
Zlatý klas je na Slovensku. U nás se to dá krásně nahradit vanilkovým krémem. Ten se dává na buchtičky (není to klasický pudink). Má to jinou chuť i konzistenci. Ale recept skvělý !
-
Lidunka: Donedávna i v Kauflandu, nevím proč už zase ne
-
Zlaty klas kupuji v globusu
petlieskovan@gmail.com
-
Zlaty klas sa da koupit v globusu
-
Tak ten prostě MUSÍM vyzkoušet
-
maizena: Zlatý klas sa nevyrába, ale vyrába sa "Krémový prášek" , výrobca Amylon, a je to to isté. A ten dostať, je to český výrobok
-
Zlaty klas se v Cechach nevyrabi ani nedovazi - castecne se dal nahradit skrobovym praskem maizena v krabicce, mivala to Jednota, v obchodacich to neni - z nouze pouzivam puding ale neni to ono, Zlaty klas je o moc jemnejsi a napln lahodnejsi
-
-
Už jsem moučník také pekla a použila klasiku vanilkový pudink. U nás velmi oblíbený moučník
-
Tak jsem si upekla tento moucnik a dala jsem tam klasicky vanilkovy puding a povedlo se.
Moc dobra buchticka: