Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 894 kJ / 6 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,50 g |
Tuky | 406,94 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 640,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme na plechu s pečícím papírem.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na polovinu, každý díl rozválíme a upečeme na obráceném plechu.
Krok 3: Krém: Z mléka, mouky, cukru a vanilkového cukru uvaříme kaši. Do vychladlé zašleháme máslo nebo Heru, přidáme trochu rumu.
Krok 4: První plát upečeného vychladlého listového potřeme polovinou krému, přiklopíme ořechovým plátem, rozetřeme zbytek krému a nahoru druhý plát listový. Povrch můžeme pocákat čokoládou.
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémeš z dvojího těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PjoW
Moje poznámka
Krémeš z dvojího těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PjoW
Nejnovější recepty
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Dort Oreo bez vajec
Přidáno 1. 7. 2025 09:58
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 15 minutami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 3 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 3 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 4 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 5 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 7 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 8 hodinami
Královské žampiony
Lenka1980 před 8 hodinami
Tématické fráze:
krémeš,
kremes z listoveho testa,
kremeš na plech,
kremeše z listového těsta,
kremeš řezy,
jugoslávský krémeš,
výborný krémeš z listového těsta,
francouzky kremes,
kremeš recept,
jugoslavske rezy,
kremeš z lístkoveho těsta,
francouský krémeš,
řezy kremeš,
kremeš řezy z listového těsta,
kremese,
krémeše z lístkového těsta,
krémeš jugoslavsky,
krémež,
těsto na kremeš,
zákusek kremeš
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
těsto listové,
mléko,
mouka hladká,
cukr krupice,
tuk hera,
cukr vanilkový,
rum
Komentáře (23)