Rybízová bublanina s krémem

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 3 názory

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

500 g rybízu
180 g másla
Nyní v akci
180 g cukru
1 baliček vanilkového cukru
Nyní v akci
špetka soli
4 vejce
350 g polohrubé mouky
150 g mletých mandlí
1/2 balíčku kypřícího prášku
KRÉM:
2 vejce
30 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky.

  2. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí přišleháme vejce.

  3. Mouku promícháme s mandlemi a kypřícím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně.

  4. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160°C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme.

  5. Pečeme asi 40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rybízová bublanina s krémem

  • ne.ver ne.ver

    Moc dobrá buchta! Recept jsem si trochu zjednodusila a nedávala jsem ani mandle, ale místo nich mouku a trochu mlíka... Kazdopádně díky za další tip, jak zpracovat rybíz!;-)

    Odpovědět

  • stanik stanik

    Výborný recept, díky za něj

    Odpovědět

  • kovarovah kovarovah

    nemám ji tak pěknou jako Boubelinda, protože jsem ji dělala z mraženého rybízu a ještě jsem ji kvůli tomu víc upekla (bála jsem se, že zmražený rybíz pustil moc šťávy a buchta se mi nepropeče), takže je i sušší, ale receptík chválím... moc mi v těstě chutnají ty mandle... :-p navrch jsem ji musela ještě pocukrovat, ale asi jsem měla kyselejší rybíz... :-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo