Francouzský medový krémeš

Moučníky Řezy Doba přípravy: 45 31 názorů

Moučníky Řezy Doba přípravy: 45 31 názorů

Suroviny 35 porcí

Těsto:
300 g hladké mouky speciál
100 g práškového cukru
1 PL rumu
1 vejce
1 žloutek
1 ČL sody bikarbóny
50 g Hery
1 PL medu
Krém:
1 l mléka
2 Zlaté klasy
3 PL polohrubé mouky
3 žloutky
250 g másla
200 g práškového cukru
2 šlehačky v prášku
300 ml mléka do šlehaček

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie. Vložíme na plech a upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto je rýchlo upečené, aby nám nezhorelo.

  2. Krém : Trochu mlieka odoberieme a vymiešame v ňom Zlatý klas, múku a žĺtky. Zvyšné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko so Zlatým klasom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

  3. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta, vyšľaháme šľahačky podľa návodu a rozotrieme ich na krém. Priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Ja som miesto práškovej šľahačky dávala rastlinnú šľahačku, ostáva dlhšie tuhá a chutí lepšie.

Komentáře k receptu Francouzský medový krémeš

  • zdenka.s zdenka.s

    ceskolipacka : děkuji za radu, rozhodně půjdu do té zdravé výživy . JIP nevím co je za prodejnu :-O a Makro mám moc daleko :-K

    Odpovědět

  • ceskolipacka ceskolipacka

    zdenka.s: já kupuju rostlinnou v JIPu nebo v Makru, ale i ve zdravé výživě ji mají, tam jsem viděla tři druhy. 1litr cca za 90, ale našlehá se tak hodně, že ji mám na dva velké dorty...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    zdenka.s: ja som to maslo začala šlahať, aby bolo zmäknuté, ľahšie sa vmiešalo potom do kaše. Kaša bola málo vlažná, maslo sa netopilo, akosi sa vmiešalo, zmizlo v kaši.

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    magdalenka : i tak děkuji za odpověď a hned toho využiji.V komentáři píšete,že do uvařené kaše vešleháte "vymiešané máslo". Znamená to, že nejdřív prošleháte samotné máslo? Omlouvám se za asi hloupý dotaz

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    zdenka.s: ja neporadím, nežijem v Čechách.

    Odpovědět

  • zdenka.s zdenka.s

    Polykám naprázdno :-D zítra jedu na nákup , kde,prosím, koupím tu rostlinnou šlehačku?U nás zmizela z obchodu je to asi 4roky.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Znovu som piekla tento múčnik, v našej rodine patrí k TOP. Fotku som pridávala už v minulosti, preto teraz nepridávam.
    Pri príprave som urobila malé zmeny - do cesta som pridala 2 PL kyslej smotany, lepšie sa mi cesto spracovalo. Pudingovú kašu som uvarila s cukrom, do vlažnej som postupne všľahala vymiešané maslo. Spojilo sa to krásne. Je to jednoduchšie, ako maslo vymiešať s cukrom a potom spojiť s kašou. Šľahačku som použila rastlinnú, na vrch čokoládovú polevu.
    Kto tento múčnik nepozná - tomu doporučujem. Efektný a výborný, moja rodina sa už teší.
    -

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    No to je krása:-). Ale došla mi soda, tak si musím na realizaci počkat.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna:Minule jsem pár kousku dala do mrazáku,dneska vybrala. jako čerstvý !:-O

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Veronika.Hrozna: Zase přijde na řadu ! Naprosto úžasný ! Už nic není ani ve špajzu a ani v lednici . Není co mlsat! :-OAni jeden linecký no nic!Jdu udělat těsto!:-p Dík za tento recept!
    Fakt se krásně povedl podívej ...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Slib plním přidala jsem fotečky.Krémeš je naprosto famózní!:-p
    Je potřeba nechat naplněný v lednici do druhého dne.Těsto se potom krájí bez problému. Naprosto doporučuji dát opravdu rostlinnou šlehačku,já dala 36 % procetní pravou a je to příliš syté, víc jak 2 kousky nikdo nesní!;-(
    Když budete dělat krém z 2 pudinku ,tak přidat 4,5 navršené lžíce polohrubé mouky a přidat 3 vanilkové cukry a 100 gr. cukru! Kdo má rád sladší.Já jsem dala celkem 250 gr cukru do krému !
    Babičkovské staré hluboké lžíce stačí 4 navršené lžíce mouky! Ty z moderních příboru mají menši obsah.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka:Bolo by mi to jedno,ako krájam ! Nemám čo! Teraz som zjedla bagetku so šunkou a čumim na krémeš. Ale ja sa pomstím,a v stredu upečiem
    a pošlem ti fotku celého plechu s krémešom!:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: v čokopoleve doporučujem narobiť nožom "čiary" - také ryhy - keď začína tuhnúť, aby sa pri krájaní po stuhnutí nelámala, ale to asi vieš...moja kaderníčka tie čiary robí niťou - nemám to odskúšané, ale asi je zručnejšia ako ja.
    Ja mám dva hrnce na mlieko, píšťalky z nich som vyhodila, varím v nich kaše, pudingy na krémy, polevy, šľahám bielky, všetko akoby nad parou...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka:Mgadalenka ,ešte pridávaj! Ja od včera myslím iba na ten krémeš!
    "taký krásne prevlhnutý,rovno z chladničky, urezať a žžráááát! ;-(;-(;-(
    Týrání zvířat !!! :-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((
    ty máš takú vymoženosť ako dvojplášťový hrniec ! Ja som ho vyhodila ,hneď ako,deti vyrástli /pre neskôr narodených /v tom sa varila krupicová kaše pro děti/ instant nebol! Teraz to ľutujem! Vtedy sa ešte dali kúpiť aj zákusky ,ktoré sa dali jesť a tak som myslela ,že ho nebudem potrebovať !:-((

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    Veronika.Hrozna: Dala som 3 PL navŕšené, ale mlieko som od začiatku nedala celé, keď som miešala kašu - v hrnci na mlieko s dvojitým plášťom - postupne som pridala zvyšok, keď sa mi zdalo, že moc hustne...
    Dnes - v pondelok dcéra volala, dojedli výslužku, cesto krásne prevlhlo...

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: medový krémeš kremeš francouzsky kremes krémeš recept medovy kremeš recept francouzky kremes kreméš na plech francousky kremes kremež francuzky krémeš francouzské kremeše krémeš medový franocouzský medový krémeš medove kremeše franocouzský medový krémeš úžasný krémeš francuzsky kremes francouzské krémeš recept na kremeš francouzský krémež