Oběd je právem označovaný jako hlavní jídlo dne a mnozí se k němu dokonce upínají
Když se řekne oběd, mnozí si představí toužebně očekávanou pauzu v práci, která je vyplněná dobrým jídlem, oddychem a rozhovory s kolegy či přáteli. K obědovému menu patří polévka, hlavní chod a sladký dezert, doplnit ho můžete také voňavou kávou nebo jiným nápojem. Důležité je, abyste si oběd vychutnali a najedli se dosyta, do večeře totiž zbývá ještě fůra času.
Tradiční český oběd
Polévka se u nás – na rozdíl od Asie – podává před hlavním chodem. Mezi klasické české polévky patří čočková či cibulová, stále nejoblíbenější jsou ale masové vývary.
Většina jídelen nabízí pestrou nabídku hlavních chodů, mezi nimiž nechybí slaná ani sladká jídla. Mezi české obědové klasiky patří svíčková na smetaně, bramborové knedlíky plněné uzeným masem a vepřo, knedlo, zelo. Milovníci sladkých jídel si obvykle poručí buchtičky s krémem nebo žemlovku.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z ledového salátu
Přidáno 14. 6. 2024 17:05
Krůtí v pivní marinádě
Přidáno 14. 6. 2024 16:29
Kokosové sušenky (cookies)
Přidáno 14. 6. 2024 14:16
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Přidáno 14. 6. 2024 13:56
Kuřecí směs à la Indie
Přidáno 14. 6. 2024 13:25
Přečtěte si Zobrazit více
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?
Sezóna horkých polévek: Jak na perfektní celestýnské nebo fritátové nudle? Základem je dokonalé palačinkové těsto
50 nejoblíbenějších polévek světa: Top desítce vládne Asie, českou česnečku předběhla slovenská kapustnica. Které další se umístily?