Ovocné knedlíky jsou jedlý hřích, kterému se jen těžko odolává
Kdo by odolal ovocným knedlíkům posypaným cukrem a skořicí a přelitým rozpuštěným máslem... Nejlépe chutnají po fyzické námaze, protože během chvíle doplní vybitou energii. Jejich výhodou je také to, že jsou variabilní co se těsta i náplně týče.
Těsto na ovocné knedlíky
Nadýchané ovocné knedlíky jsou vyrobené z kynutého těsta. O něco méně náročnější a rozhodně rychlejší je těsto tvarohové. Poněkud opomíjené, ale také výborné je bramborové těsto, díky kterému mají ovocné knedlíky specifickou chuť.
Náplň ovocných knedlíků
Nejlepší je čerstvé sezónní ovoce, třeba voňavé jahody, zlaté meruňky nebo švestky. Po sezóně je knedlíky možné naplnit kompotovaným ovocem dle vašich zásob. Pro zpestření lze použít více druhů kompotu nebo vícedruhový kompot. Pokud žádné ovoce po ruce není, jako náplň lze použít i džem.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Libečková polévka opiška: Netradiční krkonošská česnečka voní bylinkami a česnekem a je snadná na přípravu
Dušená mrkev podle receptu redaktorky Hanky: Na moravskou delikatesu je potřeba hodně másla, kuřecí vývar a zakysaná smetana
Britská pomazánka marmite: Chutná po kvasnicích, je plná vitaminu B a potěší i milovníky piva!