„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň, jednoduše zbytek omáčky dejte do mrazáku a později jí můžete podávat s těstovinami, rýží či pohankou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 212 kJ / 2 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,95 g |
Tuky | 64,35 g |
Vláknina | 88,16 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 266,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čím mladší kopřivy nasbíráte, tím bude výsledek chutnější. U starších a odrostlejších kopřiv doporučuji sbírat jen vrchní třetinu rostlinky.
Ricottu můžete nahradit i polotučným tvarohem z vaničky, ale noky pak budou mít kyselejší chuť.
Parenici můžete klidně nahradit jiným oblíbeným sýrem výrazné chuti (parmezánem, pecorinem, čedarem,…).
Dobu přípravy významně urychlíte, když povaříte špenát společně s kopřivami. Pak je ale třeba očistit kopřivy ještě před uvařením, tedy v době, kdy stále žahají (a to může být pro někoho nepříjemné). Nebo vařte jako já špenát společně s neočištěnými kopřivami, a zbavte je silnějších řapíků až potom (jen není moc zábavné hrát si na Popelku a oddělovat špenát od kopřiv).
Pokud se nebojíte trošku atypické chuti kopřiv, klidně špenát vynechejte a nahraďte stejným množstvím žahajících krásek. A nebo naopak, jestli vás kopřivy absolutně nelákají, zvolte jen špenátové lístky.
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/koprivove-noky-s-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 11:04
14. 8. 2012 00:52
13. 8. 2012 07:57
10. 8. 2012 12:04
9. 8. 2012 19:12
9. 8. 2012 17:59
9. 8. 2012 17:58
9. 8. 2012 12:22
9. 8. 2012 07:41
8. 8. 2012 23:33
8. 8. 2012 21:59
8. 8. 2012 21:32
8. 8. 2012 21:29
8. 8. 2012 21:23
Krásně rozepsaný recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 8 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 21 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Těsto na buchtu v koláčové formě
MMishicka uvařila před 34 minutami
Putimské vepřové nudličky
gabrus uvařila před 38 minutami
Hermelínový salát se šunkou
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Evellinka uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Afrika řezy
viki85 uvařil před 2 hodinami
Rajská polévka III
PavelKa uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čína
Martasss uvařila před 2 hodinami
Makovec bez vajec
Petullka7 uvařila před 2 hodinami
Koláčky od tety z Moravy
paprika1000 uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kopřiva indická jak se pečou papriky kopřiva v receptech zdravé papriky kopřivové recepty nejnovější recepty za posledních 24 hodin -krkovice s omáčkou pečeni.vařeny pečení vaření recepty indická kopřiva recepty pro diabetyky recepty zdraveho vareni nejlepší zdravé recepty jak ocistit papriku od slupky koprivove testoviny vaření pečení recepty top vareni recepty na vaření kopřiva recepty recepty podle veroniky kopřivové kopřivové gnocchi
Suroviny: kopřivy, špenát, sýr ricotta, parenica uzená, mouka polohrubá, vejce, žloutek, ořech muškátový, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, česnek, máslo, olej olivový
„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBzk
14 názorů