Baudyšovy gnocchi

zizala Kuchařka:

Doba přípravy: 15 minut PT0H15M 4 porce Bramborová jídla 21 názorů

58

Suroviny

500 g bramborových gnocchi
200 g anglické slaniny
500 g žampionů
olej
drcený kmín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi připravíme podle návodu a trochu zakápneme olejem, aby se neslepily.

  2. Na oleji osmažíme na větší kostky nakrájenou slaninu, vyjmeme z výpeku.

  3. Vložíme do něj žampiony nakrájené na větší kousky. Zprudka je opečeme ze všech stran a vydatně pokmínujeme.

  4. Vložíme zpět slaninu, přidáme gnocchi, podle chuti dosolíme a promícháme.

  5. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Protože já v kuchyni bez cibule nebo česneku nedám skoro ani ránu :-)), dávám zároveň se žampiony na pánev oloupané 3-4 cibule nakrájené na čtvrtky a smažím společně s nimi.

Poslední dobou gnocchi nepředvařuji, opékám je na pánvi. Po opečení krásně změknou a mohu je promíchat se zbytkem připravených surovin.

Zdroj: TV pořad Kluci v akci

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Baudyšovy gnocchi

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Bohuna: To je možné, já si už přesně nevzpomínám, je to dávno :-) Taky nám chutnají, díky :-K

    Odpovědět

  • Bohuna Bohuna

    Když jsem koukala v televizi, jak to pan Baudyš dělal, dával tam ještě česnek krájený na plátky.
    Jinak moooc dobré :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    *Arya*:Děkuju za krásnou fotku a mám velkou radost, že chutnalo :-K:-K

    Odpovědět

  • *Arya* *Arya*(neregistrovaný)

    Něco úžasného!!! :yes: Ňamka! Jestli se mi to povede, tak přidávám fotečku ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Zdenko, to mě těší, děkuju:-K:-K

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    vyborne ! :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    jj, to opékání jsem nedávno viděla někde v televizi, ale ještě jsem to nezkoušela...dík za připomenutí ;-)

    Odpovědět

  • iwwam iwwam

    Zkuste gnocchi místo vaření dát na pánev a opékat:-*

    Odpovědět

  • IvaEr IvaEr

    výborné,miluju chuť žampionů,místo slaniny jsem dala kuřecí šunku,protože u nás slanina moc nefrčí,i tak to byla mňamka :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Světlano, jestli chceš, mám recept na pravé gnocchi, z Apetitu, ale je to tak pracné, že dávám přednost kupovaným:-8. Na pravé gnocchi se dává hladká mouka.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Světlano, jasně, asi jo, ale nevím, jestli by byly tak měkoučké, jako koupené a tak hezké;-)Ale jinak máš pravdu:yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Holky, gnocchi jsou vlastně šúlanky, ne?:-O My jme je dělali s mákem. Z bramborového těsta, vyválený váleček tak 13mm široký a nakrájený na délku cca 3 cm. Když chci udělat gnocchi udělám důlek do toho pidiválečku a obtisknu z druhé strany vidličku. Když to rozválím po vále a nahážu do vody jsou to "šúlánky". :-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ale teď jsem si všimla, že nám tady někdo docela bez skrupulí a bez komentáře sází pětky!:-//

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    žížalko, jo, v Penny jsou levnější, ale neměla jsem s něma žáden problém, jestli se vařily o chvilinku déle, tak jsem to ani nepostřehla a chuťově fakt byly stejně dobré.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jani, já spíš koukám, jestli jsou předvařené nebo sušené. Ty předvařené mají v chlaďácích vedle knedlíků a jsou za dvě minutky hotové, ty sušené jsem viděla třeba v Penáči mezi těstovinama a příprava trvá déle...

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo