Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

Eliza Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 25 názorů

521
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Suroviny

4 plátky krkovičky
Nyní v akci
100 ml smetany ke šlehání
Nyní v akci
250 ml teplé vody
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžička kakaa
1 lžička sušeného oregana
1/2 lžičky chilli
pepř
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít malým množstvím vody (ta by se měla na závěr zcela vypařit).

  2. Mezitím v misce rozšleháme vodu, šlehačku, med, hladkou mouku, kakao a koření.
    Pekáček po půl hodině vyjmeme, zalijeme připravenou směsí a vrátíme do trouby na další půlhodinku.
    Podáváme s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Poznámka

Pokud bychom chtěli pokrmu přidat slavnostnější akcent, poklademe maso na posledních 3-5 minut pečení plátky hermelínu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Eliza Eliza

    Vietnamko, já si tam sójovku představit nedovedu, ale pokud vám to tak chutná, tak proč ne. Moje maminka dává sójovku snad do všeho, co potřebuje nějak dochutit a tak se mi trochu přejedla...;-) Tady zvláštní nahořklo-sladkou příchuť obstarává to holandské kakao. Se ztuhnutím vychladlé omáčky zkušenost nemám, vždy jsme ji jedli teplou. Ale ani to si nedovedu představit, med mi nikdy v marinádě ani omáčkové směsi neztuhl, ani po vychladnutí...Tak nevím, čím to. Ale hlavně, že chutnalo, to je důležité. ;-):-K

    Odpovědět

  • vietnamka vietnamka

    Urobila som to. Nie je to zle, najma ked som tam pridala sojovu omacku. Neviem, mozno som prilis zvyknuta na kombinaciu med-sojova omacka, ale mne to bez tej sojovky nemalo smrnc. Tiez by som tam dala este trosku viac smotany, po vychladnuti ten med stuhne a omacka ma konzistenciu podobnu oskrabkom z hrnca po vareni pudingu . Ale inak naozaj dobre, pochutili sme si.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Moc hezky vypadající recept, určitě i dobře chutná. Dávám si ho k oblíbeným a určitě brzy vyzkouším. Jsem tu krátce a zatím jsem spíš hledala novou inspiraci, ale určitě brzy přidám i svoje výtvory. . . :-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Ukladám,vyzerá to nádherne:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Elizo, moc dobré :yes: Syn se ptal, co to je za zvláštní chuť :-)) tak jsem mu pak prozradila ingredience :yes: Chutnalo všem, podlila jsem trochu víc, aby bylo více omáčky a podávala s rýží. Přidávám fotečku

    Odpovědět

  • Handula Handula

    Tak tohle si ukládám taky a určitě v brzké době vyzkouším. Vypadá to moc zajímavě a tak se už těším.:-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jejda, Evičko, koukám, že jsi sem přidala obrázek a já si ho ani nevšimla...:-8
    Tak dodatečně děkuju :-K. Jsem ráda, že jste si pochutnali (i když už je to víc než měsíc...:-* ).

    Odpovědět

  • Levik Levik

    Eliza krkovička byla u nás v sobotu a byla to mňamka:-p:-p zařazuji do oblíbených a bude u nás často:-K recepty jsem už rozdala po rodině.:yes::yes:Zdovolením,jsem přidala obrázek;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Děkuji za body a těším se, až někdo vyzkoušíte :-).
    Evičko, já vím... Odkládám, buď nemám čas a nebo odvahu (to víc). Odepíšu ti, až budu mít chvilku.

    Odpovědět

  • Levik Levik

    Eliza ty zoubky neodkládej;-);-):-K

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Krásný recept, chilli a kakao je dnes už ne úplně neznámá kombinace.Eliz jednoduché, chutné a téměř bez práce-určitě zkusímběhem víkendu.:yes:Bodík letí:yes:

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Zajímavé stojí to za vyzkoušení.Mám ráda různé kombinace které by někdo řekl,že nejdou k sobě,ale ve výsledku je to výborná věc.;-):-p Nejsem příznivcem vaření jak se říká na jedno kopyto bez fantazie a proto posílám také bod.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jo a s tím zoubkem s tebou soucítím, ale buď v klidu, mě totiž čeká něco mnohem horšího, něco co neustále (už asi rok a půl) zbaběle odkládám... A to vysekání všech čtyř moudráků najednou v celkové narkóze ;-(

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Evičko, moc si přeju, aby vám chutnalo :-) a jsem moc ráda, že jsi vybrala zrovna můj nový recept. Budeš mít v sobotu dopoledne klídek, pokud si plánuješ oběd na dvanáctou, stačí začít za 5 minut jedenáct (tedy s předehřátou troubou) a celá příprava spočívá v osolení a opepření masa a smíchání ostatních surovin, kterými se v polovině pečení maso přelije...;-) Takže je spousta času na uvaření brambor a dále na pospinkávání a válení se po pracovním týdnu, četbu či :-O nedejbože :-O;-) na úklid...:-*

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo