Pikantní cikánský guláš
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 706 kJ / 1 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,76 g |
Tuky | 24,30 g |
Vláknina | 23,58 g |
Cholesterol | 435 mg |
Sodík | 541 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 54,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V poslední době když něco nakládám, přidávám olej, dříve to tak populární nebylo, ale opravdu je maso křehčí a měkčí.
Osobně jej dělám pikantnější, přidáním chilli papriček. (i v kořence - na mletí).
Je možné jíst s knedlíkem i pečivem a do guláše někdy přidám trochu majoránky, ale až je uvařeno, aby nezhořkla. Zdobíme petrželkou a cibulkou, jak kdo chce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 22:51
Talířek je ještě z výbavy, ani jsem je nepoužívala, je přes 30 let starý..., díky, mám celou soupravu...
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
A ještě, velmi správně, tu zvláštní a pikantní chuť tomu hodně dává právě ta papriková klobása! Zkušená kuchařka, jak vidím!
A co se mne týče, - čím ostřejší - tím lepší... a že u nás je umí! Je tu spousta masen.
11. 2. 2013 21:17
Guláš bude pikantní taky po té paprikové klobásce,ale musí to být dobrá klobásaMě se líbí ten talířek a brala bych ho i s gulášem,samozřejmě
11. 2. 2013 13:12
Roxana:to si piš, že ho vyzkoušímdělám něco podobného, ale přece jenom jsou tam jiné ingredience.....jj, to jsme stáli fronty na ledacos
11. 2. 2013 13:06
Bibinka:Díky...však ho zkus, já ho dělám léta, za mých mladých časů jsem ho vyšťourala v kuchařce, na kterou jsem stála ve čtvrtek 1 hodinu frontu u knihkupectví, to už bylo v minulém století
11. 2. 2013 11:36
Roxana: Roxano, tento gulášek vypadá podle ingrediencí na velkou dobrotu a máš 7.bod
11. 2. 2013 11:19
krásný gulášek guláše minimálně ze dvou různých druhů masa jsou nejchutnější
11. 2. 2013 11:09
Hodně podobně dělám, je to velmi variabilní recept, jen dávám vlastní vývar, jo a guláše nejraději zahušťuju taky chlebem.
11. 2. 2013 11:01
Mňam!
11. 2. 2013 10:02
Je to dobrý recept a oproti .p Jiřinky nesouhlasím. Pikantní je rozumně a kdo chce více jistě není na závadu přidat podle svého více té či oné ingrendience. Lepší se držet při zdi. Když se něco přežene zpočátku tak se to nedá někdy již zvrátit. "Dvakrát měř,jednou řež."
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
Raději např. nedosolit , než přesolit. +bodík 5
10. 2. 2013 23:58
Roxana:Promiňte, ale nejsem tady registrovaná, jsem jenom návštěvník zdejších stránek.
10. 2. 2013 23:24
Jiřina Kotasová:Račte se přihlásit, můžeme komunikovat.
10. 2. 2013 23:20
V surovinách není vůbec nic pikantního.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.
Z čeho je pak guláš pikantní?
Recept nepřináší nic nového.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 38 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 11 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 15 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 26 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 45 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cikánsky hovězí guláš pikantní vepřový guláš cigansky gulas cikánský kotlíkový guláš guláš ze dvou mas pikantni gulaš cikánský vepřový guláš druhy gulase druhy gulášů pikantní vepřový guláš recept guláš ze dvou druhu masa pikantní hovězí guláš guláš dvou mas hovězí pikantní guláš guláš ze dvou druhů mas vepřový guláš cikánský výborný pikantní hovězí guláš guláš ze tří druhů masa pikantní guláš recept cikanske hovezi kousky
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, klobása papriková, paprika sušená sladká, česnek, cibule, paprika čerstvá zelená, masox hovězí, rajče, slanina, sůl, pepř
Pikantní cikánský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/50kA
12 názorů