Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 80 minut 6 porcí Hovězí maso 20 názorů

Suroviny

400 g hovězích líček
400 g vepřové plece
4 větší cibule
4 stroužky česneku
300 ml světlého piva(12°, ne moc hořké, nebo 10°)
2 lžíce kvalitní mleté sladké papriky
1 lžička kmínu
pepř dle chuti
1 chilli paprička-nemusí být kdo nerad ostré
1 lžička zázvoru
sádlo (olej)
1 lžíce solamylu(chleba)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme.

  2. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně opeče, dáme veškeré koření.

  3. Osolíme, promícháme, zalijeme pivem a dusíme.

  4. Asi po 30-40 minutách, kdy se nám pivo vyvaří, přidáme vepřovou plec, promícháme, zalijeme vývarem a dusíme dál, dokud maso není měkké jak máme rádi.

  5. Přidáme na zahuštění chleba, nebo solamyl rozpuštěný v trošce vody, převaříme, doladíme kořením a solí.

Poznámka

Pro 4 lidi se mi zdálo hovězího líčka málo a jiné jsem neměla, tak jsem guláš nastavila vepřovým a ještě jsem ho vylepšila-teda nám to chuťově vyhovovalo ještě víc.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 365 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvojitý guláš z hovězích líček a vepřové plece

  • Iveta Čadková Iveta Čadková(neregistrovaný)

    Vepřová líčka jsem nikdy nejedla a ani nevařila,ale kdyby nebylo paní prodavačky,která mě je nabídla tak ani nevím že i to se prodává. Je to báječná bašta.Zkoušela jsem dělat tento recept,ale bez piva,nějak mě to tam nesedlo,ale už vím že jsem udělala chybu.To pivo tam opravdu musí být.Omáčka,maso supérrrrrrrr a mňamka.:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Bibinko,nádhera:-p:yes::-KA ten knedlík,ten teda vypadá také moc dobře:-*

    Odpovědět

  • senky senky

    Super:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Bibinka::-D Jani, je samozřejmě možné, že jejich dvanáctka je sladší. Ale třeba naše Plzeň je opravdu echt hořká;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    1974andrea:Andrejko, to moje pivo jsem si dovezla z Maroka a můžu ti říct, že kdybych tam zůstala stane se ze mě závislák na tom jejich 12st. pivu, bylo strašně dobrý, vždy vychlazený a vůbec nebylo hořký-moc na tu chuť vzpomínám....:-Dproto píšu ne hořké:-!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky ráda používám víc druhů masa na guláš, bude moc dobrej:-p:yes: Akorát pivo bych dala jiné, dvanda je na to fakt dost hořká;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádherná barva gulášku:yes::-D mix guláše jsou opravdu velmi dobré;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Líčka už jsem jedla i vařila také díky TOPKÁM jsou vynikající, musím se po nich zase podívat. Jani gulášek jak malovaný:-p:-p:yes::yes:+11

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Olinka5555: Olinko, divím se, že bys je v Praze nesehnala:-O Nevím, zda tam máte "RABIT", tam je mají stále i když mražené, ale jsou neméně dobré, jinak se ptát u řezníků a třeba objednat....;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    čéče bibul, já taky páchala guláš ze dvou různých dobytků:-)) enem to nebyl kravský xicht přední, ale líce poněkud zadní, ty vod chvostu. jinak kus čuňasa k tomu a bylo to mňam:-p :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani, taky jsem dělala líčka jako guláš, sice mi vytýkali doma, že to je škoda na guláš, ale byl výborný, Ty ho máš už podle fotek moc lákavý a určitě moc dobrý.:-p;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Parádní:-)+1:yes::yes::yes:
    Hovězí líčka jsem v obchodě neviděla a ani jsem z nich nevařila, ale ptám se po nich a tak je snad někdy seženu a vyzkouším některou z dobrot, které vádám tady na Topkách.

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    ;-) Líčka na jsou na guláš výborná , už jsem taky vyzkoušela :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    sunny.sofi:Sofi, já jsem je začala používat nedávno, když je tady děvčata chválila, do té doby jsem je vůbec neznala;-) Jsou trochu dražší, ale zato vynikající:-p:yes:

    rebeka:Rebí, já bych je na guláš asi nikdy nepoužila, ale už v letadle, když jsme letěli domů, jsme měli chuť na guláš a doma žádné jiné maso nebylo a tím to vzniklo-chuť guláše mě pozitivně překvapila.

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-))Mňamka;-):yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřový guláš z plecka hovezi gulas guláš z hovězího a vepřového masa guláš z vepřového a hovězího masa guláš z vepřových líček guláš z vepřového plecka hovezi licka gulas vepřová líčka hovězí guláš z plecka guláš z plecka hovezí lícka veprovy gulas veprova licka gulas recepty z masa hovězí líčka vepřová líčka recept recepty vepřový guláš z plecka vepřová gulas guláš s plecka gulaš z hoveziho a veproveho guláš hovězí s vepřovým

Zapomněl/a jsem heslo