Hovězí guláš

www.toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 10 názorů

21

Suroviny

300 g hovězího masa
mouka
150 g anglické slaniny
1 l vody
bílé víno
mletá paprika
kmín
sůl
500 g kyselého zelí
rajský protlak
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu osmahneme a přidáme k ní kousky nakrájeného hovězího masa poprášeného moukou. Osmažíme do zhnědnutí. Poté maso ochutíme solí, sladkou paprikou, kmínem a přilijeme horkou vodu. Maso dusíme pod pokličkou.

  2. Po vyvaření přidáme opět vodu, potom víno a nakonec kysané zelí. Znova přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Před podáváním dochutíme lžičkou rajského protlaku na talíři.

Poznámka

Podáváme s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    tato slatanina nema s hovezim gulasem vubec nic spolecneho.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    No guláš mi vůbec nechutná ale díky moc za info.Já teda guláš nenávidím:-(:no::-//:-))

    Odpovědět

  • MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

    hovězí guláš???????? není tohle náhodou Segedinský guláš????? zelí do klasického hovězího guláše podle mě nepatří a cibulka mi tam nějak schází :-(

    Odpovědět

  • Míla Míla(neregistrovaná)

    A to taky jde dělat guláš bez cibule? :-O

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja som to neobodovala...mna to dost sklamalo...btw..bieleho vina som mala iba za naprstok, tak som tam pridala aj to cervene...a skutocne kvalitne...bol otvoreny pinot noir, ked uz sme pri tom vine, pre mna absolutne nepijatelny druh.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Myslím že na množství zelí nezáleží až tak moc. Jde o to jak ho tam kdo chce a má rád. Když je moc kyslé, tak se stejně propláchne(nebo část).Ale změnil bych bílé víno na červené.Jistě by to mělo lepší barvu. Já ho dávám na špikované vepř.srdce na víně.Jinak je to FAJN. Dávám bodík.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    výbušná, ten poměr se mi teda taky moc nezdá. Já maso se zelím dávám tak půl na půl, ale nevážím, jen odhadem. Ale segedínek, ten bych si dala "vcukuletu"-dobrej tip, díky;-):-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...co povedat...este zahustit smotanou a mala by som segedinsky z hovadzieho masa. co o to, ja taketo jedla mam rada a za tym ucelom som to aj varila. kto by si toto jedlo chcel uvarit, tak zvazte pomer komponentov, ja som mala 200g masa a 250 g kyslej kapusty a zdalo sa mi tej kapusty akurat...takze neviem si predstavit pol kila. no a kolko *porcii* vzniklo...vidite na obrazku...za tu necelu zltu misku.

    Odpovědět

  • Jana Remková Jana Remková(neregistrovaný)

    A musím vyplnit nějakou tabulku pod tím nějaký antispam, součet nějakých čísel:-(

    Odpovědět

  • Jana Remková Jana Remková(neregistrovaný)

    To je zvláštní, tady na tom receptu mne to odhlašuje, ale jen tady na tom!:-O Jen jsem se chtěla podívat, co vybusna vaří a nevím, co s tím.:-( Pak se vrátím zpět a jsem opět přihlášená. Co to je?:-/

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo