Kotlíkový guláš

magdalenka Kuchař:

Polévky 13 názorů

Přidat další fotografii
56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

800 g hovězí maso - např.kližka a pod.
400 g brambory
50 g sádlo nebo kousek uzené slaniny
2 cibule
1 paprika
1 rajče
pepř černý
2-3 PL mletá sladká paprika
1/2 hlavičky česneku
majoránka
1 feferonka(kdo má rád ostré)
1 mrkev
1 petržel
1 celerová nať
libeček
voda
příp. 2 dcl vína
Záklechtka - (strouhání z 1 vajíčka a hrubé mouky)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kotlíku na roztopenej masti (vyškvarenej slanine) osmažíme pokrájanú cibuľu.

  2. Pridáme mäso nakrájané na kocky, miešame a necháme zatiahnuť.

  3. Keď zbelie a tekutina sa odparí, zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme, pridáme feferónku, premiešame a podlejeme trochou vody.

  4. Miešame a sledujeme oheň, podľa potreby podlievame po troche.

  5. Keď je mäso polomäkké, pridáme kocky zemiakov, zeleninu nakrájanú na kolieska, papriku a paradajku na kúsky, pretlačený cesnak, zelerovú vňať a majoránku, prilejeme vodu - cca 2 litre a víno.

  6. Pred dokončením vytiahneme vňať, vhodíme mrveničku.

  7. Dochutíme a dovaríme.

Poznámka

Varíme vonku v prírode, jedlo doma nikdy nebude také...

Podávame s čerstvým chlebom. Nie je to polievka v pravom slova zmysle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Kotlíkový guláš

  • ARAKAINI ARAKAINI(neregistrovaný)

    VELICE CHUTNÉ:-) :-p ;-) :-8 :-K :-* :-D :-)) :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • FELIX FELIX(neregistrovaný)

  • honey honey(neregistrovaný)

    bezva recept:-) super recept;-) fantastickej recept:-* užasnej recept:-K díky za recept:-)) je fajn:-D co dodat :-?:-?:-?:-?:-?... MAXIMÁLNĚ ... SMAJLÍKY:-):-p;-):-8:-K:-*:-D:-))A DÍK

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    jitkalukes:snáď...:-K

    Odpovědět

  • jitkalukes jitkalukes

    Milá magdalenko,koupila jsem si kotlík a vařila jsem zatím jen hgulášouvou polévku,ale kotlíkoví gulášek to je něco¨,brzy si ho uděláme k obědu podle tvého receptu a snad ti dám bodík:yes::yes::yes::yes::-):-):-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dobrý tip na sobotní akci:-))mám doma ještě půl mrazáku hovězího masa a pořád vymýšlím co z něho uvařit,ať to není pořád stejné:yes::yes:bodík letí

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Magdalenko:-)kotlíkový guláš vypadá moc pěkně,jen škoda,že nelze ochutnat:-p.Jedla jsem ho jen párkrát v životě a máš pravdu v tom,že takový se doma neuvaří;-).
    Opuncie:-) recept na mrveničku je tady http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro... a je to "jen" klasické strouhání;-).

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois

    Pro opuncii u nás se tomu říká strouhání. Hodně tuhé nudlové těsto.A to nastrouháme na hrubém struhadle.:-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    U nás se tomu říká drobenka - naučil mě to tatínek, jinak to nikdo nechtěl doma dělat.Dělávám na vále - do vejce přidávat mouku a zpracovávat tak dlouho, až to jde strouhat...:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Opuncie, v miske rozšľaháš 1 vajce, prisypeš hrubú múku. Spracuješ najprv napr. vidličkou, potom rukou tuhé cesto - múku stále zapracúvaš a pomaly pridávaš. Vzniklé veľmi tuhé cesto na slzičkovom strúhadle strúhaš na papier na plechu, vždy pred "struhom" môžeš strúhanú časť cesta, čo máš v ruke, v miske poobaliť v múke...Znie to komplikovane, neviem to lepšie opísať...Niekde som čítala postup, do robota dáš celé vajce a múku a za pár sekúnd máš hotové žmolky cesta - chce to však vedieť tú hmotnosť múky na 1 vajce...
    Ja si robím do zásoby, nechám vysušiť a podľa potreby používam do hocijakej polievky...Nech sa ti darí, budem rada, ak som ti vedela poradiť...

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Magdalenko, jak se dělá mrvenička?
    Jinak moc hezký recept, posílám bodík.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Maď.seriál "Paprika" nás inspiroval ke koupi kotlíku a takový gulášek z něho je fantazie;-), jednak je to zážitek pro zúčastněné, protože se takto guláš vaří dlouho, ale hlavně ta vůně okolo toho a ten výsledek:-p. Děláme přesně jako Ty, ale místo vína pivko:yes:2

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    už několikrát jsem ho chtěla vyskoušet, zatím nebylo kde, posílám bodík:yes::-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo