

Kotlíkový guláš
Suroviny
- 800 g hovězí maso - např.kližka a pod.
- 400 g brambory
- 50 g sádlo nebo kousek uzené slaniny
- 2 cibule
- 1 paprika
- 1 rajče
- pepř černý
- 2-3 PL mletá sladká paprika
- 1/2 hlavičky česneku
- majoránka
- 1 feferonka(kdo má rád ostré)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 celerová nať
- libeček
- voda
- příp. 2 dcl vína
- Záklechtka - (strouhání z 1 vajíčka a hrubé mouky)
Postup přípravy receptu
V kotlíku na roztopenej masti (vyškvarenej slanine) osmažíme pokrájanú cibuľu.
Pridáme mäso nakrájané na kocky, miešame a necháme zatiahnuť.
Keď zbelie a tekutina sa odparí, zasypeme mletou paprikou, osolíme, okoreníme, pridáme feferónku, premiešame a podlejeme trochou vody.
Miešame a sledujeme oheň, podľa potreby podlievame po troche.
Keď je mäso polomäkké, pridáme kocky zemiakov, zeleninu nakrájanú na kolieska, papriku a paradajku na kúsky, pretlačený cesnak, zelerovú vňať a majoránku, prilejeme vodu - cca 2 litre a víno.
Pred dokončením vytiahneme vňať, vhodíme mrveničku.
Dochutíme a dovaríme.
Poznámka od kuchařky
Varíme vonku v prírode, jedlo doma nikdy nebude také...
Podávame s čerstvým chlebom. Nie je to polievka v pravom slova zmysle.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kotlíkový guláš
-
VELICE CHUTNÉ
-
-
bezva recept
super recept
fantastickej recept
užasnej recept
díky za recept
je fajn
co dodat
... MAXIMÁLNĚ ... SMAJLÍKY
A DÍK
-
jitkalukes:snáď...
-
Milá magdalenko,koupila jsem si kotlík a vařila jsem zatím jen hgulášouvou polévku,ale kotlíkoví gulášek to je něco¨,brzy si ho uděláme k obědu podle tvého receptu a snad ti dám bodík
-
Dobrý tip na sobotní akci
mám doma ještě půl mrazáku hovězího masa a pořád vymýšlím co z něho uvařit,ať to není pořád stejné
bodík letí
-
Magdalenko
kotlíkový guláš vypadá moc pěkně,jen škoda,že nelze ochutnat
.Jedla jsem ho jen párkrát v životě a máš pravdu v tom,že takový se doma neuvaří
.
Opuncierecept na mrveničku je tady http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro... a je to "jen" klasické strouhání
.
-
Pro opuncii u nás se tomu říká strouhání. Hodně tuhé nudlové těsto.A to nastrouháme na hrubém struhadle.
-
U nás se tomu říká drobenka - naučil mě to tatínek, jinak to nikdo nechtěl doma dělat.Dělávám na vále - do vejce přidávat mouku a zpracovávat tak dlouho, až to jde strouhat...
-
Opuncie, v miske rozšľaháš 1 vajce, prisypeš hrubú múku. Spracuješ najprv napr. vidličkou, potom rukou tuhé cesto - múku stále zapracúvaš a pomaly pridávaš. Vzniklé veľmi tuhé cesto na slzičkovom strúhadle strúhaš na papier na plechu, vždy pred "struhom" môžeš strúhanú časť cesta, čo máš v ruke, v miske poobaliť v múke...Znie to komplikovane, neviem to lepšie opísať...Niekde som čítala postup, do robota dáš celé vajce a múku a za pár sekúnd máš hotové žmolky cesta - chce to však vedieť tú hmotnosť múky na 1 vajce...
Ja si robím do zásoby, nechám vysušiť a podľa potreby používam do hocijakej polievky...Nech sa ti darí, budem rada, ak som ti vedela poradiť... -
Magdalenko, jak se dělá mrvenička?
Jinak moc hezký recept, posílám bodík. -
Maď.seriál "Paprika" nás inspiroval ke koupi kotlíku a takový gulášek z něho je fantazie
, jednak je to zážitek pro zúčastněné, protože se takto guláš vaří dlouho, ale hlavně ta vůně okolo toho a ten výsledek
. Děláme přesně jako Ty, ale místo vína pivko
2
-
už několikrát jsem ho chtěla vyskoušet, zatím nebylo kde, posílám bodík