Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 360 kJ / 1 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 287,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Vtip je v tom, že při pečení se kuře nekoupe v tuku, vypeče se tedy do křupava a všechna ta dobrota kape do brambor.
Připadlo mi důležité ukázat fotku jak vypadá kuře "na motýla"(USA) či na "žábu (Francie). Chuť křupavé kůrky a brambor se šťávou se na fotce jaksi nepozná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2018 14:13
Ale dost o tom, tady se přece vaří a mou trojkombinaci milujeme. A taky zázrak techniky, Remosku! A taky to, že lednice má mrazák dole a to kam lezu pořád nahoře. A.....
20. 3. 2018 13:30
20. 3. 2018 12:53
OT
Netvrdím, že jsme tady objevili Ameriku ale zdá se, že aspoň v něčem jsme ji předehnali Klasická trouba + horkovzduch (HV) + gril v jedné bedně je v ČR obvyklá trojkombinace
***
HV používám běžně k rychlému vyhřátí trouby...
Pak, až na výjimky, je šumák zda HV ano či ne. Dokonce mám ověřeno, že při pečení s HV není teplota o 20°C vyšší jak se zhusta rádo píše Jj, doba pečení může být kratší.
Říká se, že HV je vhodný pro pečení několika plechů současně... Mně se to neosvědčilo! Na plechách byla "hluchá" místa a než plechy rotovat a ještě otáčet, tak raději peču po jednom
Faktorů ovlivňujících pečení je celá řada: tvar plechu, hloubka plechu, otvory po stranách plechu a samozřejmě tloušťka "buchty".
Pokud "peču káču na pekáču" který se zadeklovaný vejde výškově pouze na spodní patro, pak je lepší pustit HV (sníží se riziko připálení od spodního či horního tělesa). Při pečení na plechu s alobalem platí dvojnásob!
Nejlépe se trouba otestuje při pečení cvibochu (vysušení tady neřeším) - lehce se dá vychytat výškové umístění plechu v troubě a zda s HV či bez HV
No, co mi ale hlava nebere je, že i na HV je piškot přicmoudlý někdy u dvířek a jindy u fučáku
20. 3. 2018 11:50
20. 3. 2018 11:44
20. 3. 2018 11:03
Peču bez horkovzduchu všechno, i když moje trouba tuhle možnost má. Možná je to jen tím, že s ním neumím pořádně zacházet, ale mně se neosvědčil. Horkovzduch vlastně pouštím jen na zčervenání hranolek, protože je peču v troubě a třeba na kachnu nebo husu ke konci pečení. Na kuře jsem ho mohla chvíli pustit, nevzpomněla jsem si
20. 3. 2018 10:12
20. 3. 2018 09:45
Nálev má jediný účel, prosolit kůži a cukr zkaramelizovat, pomůže hnědnutí a křupavění.
Fotka krásná, doufám že chutnalo.
V receptu je brambory nastrouhejte na plátky, a je to doslova, než jsem si pořídil mandolínu dělal jsem to na okurkovém struhadle na kolečka.
Ale jak vždycky říkám všem, je to tvá kuchyně a ty to budeš jíst. Tak co bych ti kecal do brambor
18. 3. 2018 14:23
11. 3. 2018 13:36
11. 3. 2018 13:02
11. 3. 2018 12:34
Tady mám ještě otázku - nemá ten cukr na kůži tendenci se při té vyšší teplotě připalovat?
11. 3. 2018 11:46
K marinování je něco navíc i zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Marinov%C3%A1n%C3%AD.
Ostatně to bys mohlo zavrhnout i utopence, různé čalamády a vlastně i znojemské okurky
11. 3. 2018 09:11
10. 3. 2018 23:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: jak nejlepe upeci kuře jak upéci kuře recepty pro teplovzdušnou troubu kure kdyz se pece prsama nahoru pece se kure prsama dolu nebo nahoru kuře s bramborami do trouby recept krupava kuže kurete jak upéci dobré kuře jak upéci kuře v remosce pečené kuře s kuzickou brambory a kure do trouby kuře s krupavou recept kuře na na bramborách gold yukon brambory teplovzdušná trouba-recepty jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti ja upéci kuře obvyklá porce brambor jak nejiepe upeci kure jak na krupavou kurku kuřete
Suroviny: cukr, kuře, brambory, olej, olej olivový, brambory, pepř
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
21 názorů