

Kuřecí řezanka s bramboráky
Suroviny
- Bramboráky:
- 1,5 kg brambor
- 3 - 4 vejce
- 7 stroužků česneku i více
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- hladká mouka
- Řezanka:
- 4 stehenní (prsní) kuřecí řízky
- sůl
- sójová omáčka
- 1 lečo
Postup přípravy receptu
Řízky si nakrájíme na nudličky, osolíme a rychle osmahneme na rozpáleném oleji, zakapeme sójovou omáčkou a zalijeme lečem a dusíme do odpaření vody.
Brambory si nastrouháme, osolíme, okořeníme a spojíme s vejci. Přidáme prolisovaný česnek a vše zamícháme. Zasypeme troškou mouky a pořádně promícháme. Na rozpáleném oleji tvoříme bramboráčky, které smažíme dozlatova z obou stran.