Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

Jituska Kuchařka: Jituska

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

60 dkg vepřové kotlety bez kosti
2 pytlíky bramborového knedlíku (1 pytlík/400g)
15-25 listů mangoldu (špenátu)
1 vejce
sůl
česnek
1 menší cibulka
kmín
na zásmažku:
trochu mouky
olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špenát: spaříme listy špenátu (u toho špenátu je lepší si odkrojit stopky delší, někdy mouhou být dost tvrdé), listy rozmixujeme, dáme vařit, postupně přidáme rozmačkaný česnek a 1 rokvedlané vejce. Pokud byste to měli i teď řídké tak si udělejte zásmažku z oleje a mouky. Dochuťte dle libosti.

  2. Maso: na drobno si nakrájíme cibulku, tu dám na hlubší pánvičku(wok) s kapkou oleje, kotletu nakrájíme na kostičky, ty dáme do lehce změklé cibulky, kterou už máme na pánvi, zprudka opečeme, osolíme, přidáme trochu kmínu celého, lehce podlijeme pokud nám maso nepustilo dostatek šťávy, přikryjeme pokličkou a dusíme 10-20 minut podle velikosti kostiček do měkka

  3. Knedlíky připravím podle návodu na obalu sáčku.

Poznámka

Samozřejmě si tento recept můžete udělat i s normálním špenátem.

Nevím, jestli se tak špatně dívám, ale chyběl mi tu recept na klasiku špenát+věpřové+bramborový knedlík. Úplně jako z Což takhle dát si špenát :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 267 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenát (mangold), vepřové maso, bramborový knedlík

  • zizala zizala

    Terezko, já ho zkoušela vloni zazimovat podle Tebe, ale nepřežil:-( Dokonce jsem ho i přikryla, stejně vymrznul:-/:-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    zizala má pravdu, mangold nie je druh špenátu, je to samostatný druh, je príbuzný červenej repe aj kŕmnej repe. Pestujú sa 2 odrody - listový a špargľový mangold.
    Ja si mangold vysievam na záhrade už vyše 20 rokov, odkedy máme záhradu. Vysievam špargľový, pretože má široké listové stvoly, ktoré sa dajú pripravovať ako špargľa.
    Mangold ale nemám len od jari do jesene, ako píše zizala, ale na jeseň všetky listy orežem a nechám tak. Skoro na jar, keď ešte v záhrade nič nie je, vypustí nádherné listy, a tak máme prvú zeleninu ešte pred sadením ostatnej zeleniny. Potom už ale staré rastliny vyberám, pretože idú do kvetu a kvalita listov nie je dobrá.
    Niekoľko rastlín zabezpečí celú rodinu na celý rok :yes:;-)

    Odpovědět

  • Denisa Denisa(neregistrovaná)

    Moc děkuji za recept.:-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Mangold máme ze zahrádky, ovařené listy nasekané v robotu dáváme po asi litrových dávkách zamrazit. Rodinná porce "špenátu" je tak vždycky po ruce. Přidávám foto :).

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já jen malou technickou: špenát je špenát a mangold není druh špenátu, ale samostatný druh, který se mj. může upravit jako špenát. Já už špenát ani nepěstuju, vždycky mi hrozně brzy vyrazil do květu, pěstuju mangold, který můžu mít na zahradě od jara do podzimu, vždycky po seříznutí zase obroste a tak mám dobrotu kdykoliv :-p;-)

    Odpovědět

  • mrduk mrduk(neregistrovaný)

    No on když se ten špenát zblanšíruje a pak promele přes klasickej masomlejnek a pak dělá na cibulce s česnekem a kapkou smetany nakonec, tak to je mnohem lepší, je to víc nahrubo ;-) Ale to je věc názoru, já jsem nikdy ty úplně na kejdu rozmixovaný špenáty rád neměl, stejně jako zelí, když je úplně na kejdu. A knedlik dělat z pytliku, to je taky skoro hřích :-((

    Odpovědět

  • Jituska Jituska(autorka receptu)

    Děkuju moc :) já mám radši z čerstvých surovin jídla. Během dneška dodám ještě fotečku :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jituš, perfektně napsaný receptík:yes: a úplně se jednomu sbíhaj sliny ;-):-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jituš, máš pravdu, aspoň teda v kategorii "špenát" jsem nic takového nenašla a to teda koukám!!!:-)):-D Já dělám například špenát s uzeným bůčkem a br. knedlíkem a je to fakt mňamka! Jenže, ten listový špenát asi neumím upravit, nebo co, tak dělám raději normální, mražený. Ty máš veliké plus za připomenutí dobrého jídla:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborový knedlík příprava bramborového knedlíku špenát s výpečky bramborový knedlík recept maso ke špenátu špenát s bramborovým knedlíkem spenat s veprovym masem spenat s knedlikem vepřové maso se špenátem špenát s masem druhy špenátu zmrazování špenatu špenát a vypecky jak upravit špenát bramborovy knedlik,spenat a maso recept bramborový knedlík bramborový knedlik se špenátem vepřové se špenátem špenát maso špenát s vepřovým

Zapomněl/a jsem heslo