Kuřecí maso na nádivce a bramborách v římském hrnci

Merylas Kuchař:

Drůbeží maso 6 názorů

54

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky nejraději s kůží
sůl
2 stroužky česneku
Na nádivku:
150 g drůbežích jater
3 žemle
3 lžíce oleje
1/2 cibule
1,5 dl mléka
2 vejce
sůl
pepř
česnek
majoránka
brambory na 4 porce
80 g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, chvíli restujeme, odstavíme, necháme prochladnout.

  2. Žemle nakrájíme na menší kostičky, přidáme mléko s rozkvedlanými žloutky, osmažená játra, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a z bílků ušlehaný sníh. Vše zlehka promícháme, dochutíme, mléko použijeme podle potřeby.

  3. Na dno namočeného římského hrnce dáme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme a promícháme. Na ně rozložíme nádivku a na ni porce kuřecího masa, které posypeme strouhaným sýrem.

  4. Hrnec vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci odklopíme a dopečeme až sýr zezlátne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso na nádivce a bramborách v římském hrnci

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    vybusna, děkuji, jsem opravdu ráda, že chutnalo a příště přihoď ten hrášek, třeba do poloviny, není nad spokojeného manžela :-))

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    trochu som to pozmenila...nerobila som to v rimskom hrnci ale v remoske...bolo to uplne bez problemov..a vyborne. manzel chvilu brblal, ze kde je v tej plnke hrasok....no ja som sa s hraskom v takejto plnke nestretla, ale dobre...nabuduce mu ho tam prihodim....pretoze urcite budem opakovat...mam rada jedla kde sa vsetko robi naraz v jednom hrnci. vdaka
    za recept
    ozaj....syrom som nesypala.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jéj, malo to byť 150,- Kčs:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    V remoske môžeš urobiť všetko. Kedysi pred desiatkami rokov sme robili doma v remoske všetko, či koláče, či zapekané pokrmy, či mäso. Mali sme remosku s 3 misami rôznej výšky, stála 150,- K4S:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    vybusna, já s tou remoskou nemám moc zkušeností, tak ti nevím. Ale když tam děláš to kuře s bramborama, tak snad by to mohlo jít taky, jen ten sýr dát až těsně před dopečením. Ale ty to kuře a brambory překládáš, ale tady tohle by nešlo. No fakt nevím. Já v té remosce peču občas nějaký koláč a masko jen tak bez brambor.;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jeda moja...toto vyzera fantasticky....fantasticky.....merylas myslis, ze to mozem urobit v remoske? receptik nema chyba....mohla by si ho nazvat....obed z rimskeho hrnca :-D v ramci tradicie :-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo